57-й день війни: події в Одеській області та на фронті (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Четверг, 21 апреля 2022, 11:17
Розповідаємо, що відбулося за минулу добу та на ранок 21 квітня в Одесі та Одеській області, а також про ситуацію на фронтах.
57-й день війни: події в Одеській області та на фронті (ВІДЕО)

Становище в Одесі залишається спокійним та контрольованим станом на ранок 21 квітня, 57-го дня Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. Обстрілів Одеси не було. Навіть більш як добу в Одесі не було повітряних тривог - з ранку 19 квітня і аж до вечора 20 квітня. Але як раз вчора ввечері повітряну тривогу оголошували декілька разів. 

В Одеській області повідомляють про мінну небезпеку у гирлі Дунаю, і це небезпечно для судноплавства, в тому числі для місцевих рибалок та мешканців району Вилкового. На морі ворог продовжує морську блокаду портів Одеси, Чорноморська та Південного, але з великої відстані.

Також спецслужби оперативно виявляють та знешкоджують в Одеській області так званих "сплячих" та "законсервованих" російських агентів - це важливо напередодні свята Пасхи та майських свят, коли вони мали б вчинити свої злочинні плани. 

На фронтах ситуація напружена та важка, але без кардинальних змін. Тривають бої на Донбасі, де росіяни намагаються прорвати нашу оборону - але в цілому безуспішно. Окремі населені пункти переходять з рук в руки. Також росіяни намагаються наступати в Херсонській області біля села Олександрівка. Триває штурм Маріуполя, напередодні там з'єдналися дві групи оборони міста.

Секретар РНБО України Олексій Данилов наголосив, що російський наступ на Донбасі в повному обсязі так і не розпочався. Але Данилов також наголосив, що за першої ж можливості Україна завдасть удару по Керченському мосту.

Україна продовжує отримувати західну зброю. Так, Норвегія передала 100 зенітно-ракетних комплексів "Містраль" близького радіусу дії. Стало відомо, що в пакеті військової допомоги від США на 800 млн. доларів буде важка артилерія. Самохідні 155-мм гаубиці, це стандартний калібр НАТО, передадуть Нідерланди, а боєкомплект до них - Німеччина. Також про надання зброї оголосила Італія.

Але головне заявив знову саме британський прем'єр Борис Джонсон. За його словами, якщо росія застосує зброю масового ураження проти України, то Великобританія сама завдасть нищівног удару по росії у відповідь власними силами. А такі сили у Великобританії є.

Ми бачимо дуже велику підтримку України всім світом. Ми бачимо, як Україна успішно стримала великий наступ росії та продовжує стримувати й інші наступи та завдає ударів у відповідь. Ми бачимо, що росія вичерпала свої резерви як людей, так і новітньої військової техніки. Тому з кожним днем наступного протистояння чисельна перевага, яка поки що є у росії, буде зменшуватися. А її якісна перевага за рахунок втрат та накладених санкцій вже зараз майже відсутня. 

comments powered by HyperComments