45-й день війни: ракетна небезпека для Одеси (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Суббота, 9 апреля 2022, 22:11
Підводимо підсумки воєнних подій за 9 квітня в Одесі та Україні - що важливого сталося в Одесі на 45-й день бойових дій Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.
45-й день війни: ракетна небезпека для Одеси (ВІДЕО)

Лише одна повітряна тривога минулого вечора та загадковий вибух вранці 9 квітня в Чорноморську - ось і все, що відбулося в Одесі та Одеській області за весь день 9 квітня. Але ввечері 9 квітня оголосили повітряну тривогу ще двічі.

Трохи детальніше. Вранці біля 7-ї години у місті Чорноморськ під Одесою пролунав досить потужний вибух. За словам мера Чорноморська Василя Гуляєва, вибух був у якійсь нежитловій будівлі, від вибуху ніхто не постраждав, Але вибило шибки у декількох сусідніх будинках. Трохи згодом начальник Одеської військової адміністрації Максим Марченко заявив, що причини вибуху уточнюються, можлива навіть диверсія. Тобто, це не була ракетна атака.

Але ракетні удари по іншим містам України продовжуються.

В Одесі вже діє подовжена комендантська година - аж до 6 ранку післязавтра, 11 квітня. Нагадаю - це для того, щоб завтра, 10 квітня не було масових скупчень людей, які хотіли б відсвяткувати день визволення Одеси від нацистів - і тому влада побоюється, що зараз російські нацисти завдадуть ракетного удару по місту саме в такий момент. Тому завтра всі сидять вдома, ніхто нікуди не шастає. Але є виключення - це працівники підприємств неперервного циклу, медики та транспорт. Потяги та міжміські автобуси будуть ходити за графіком, і за наявності квитка можна добратися до вокзалу навіть під час комендантської години. Також можна ненадовго виходити, обов'язково з документами, вигуляти собаку. 

Ситуація на фронті наступна. Ворог продовжує штурм українських позицій на Донбасі та під Маріуполем. Обіцяний наступ росіян на Донбасі досі не розпочався - агресорам немає ким та чим наступати. На Херсонщині росіяни обороняються, намагаючись утримати позиції на правому березі Дніпра між Херсоном та Каховкою. Втрати ворога за добу зросли, але небагато.

Мені дуже здається, що загроза того наступу на Донбасі від росіян дуже перебільшена. Вони ніяк не можуть зібрати для нього сили для того, щоб отримати перевагу. А там ситуація дійде до того, що поки вони зберуться наступати - їх взагалі. виженуть звідусіль з України, аж до Керченського мосту.

Тим часом Євросоюз розпочав процедуру прийняття України до свого складу - це займе кілька місяців. А до Києва прибув британський прем'єр Борис Джонсон. Він обіцяє передачу Україні протикорабельних ракет (які насправді вже передані), до 120 одиниць бронетехніки, включаючи танки, та іншу фінансову та військову допомогу. Британський парламент схвалює передачу Україні винищувачів. А головний дипломат Євросоюзу Жозеп Борель також обіцяє нові поставки зброї відповідно до потреб України та наголошує, що Україна переможе росію на полі бою. 

А жалюгідні спроби росіян відмазатися від своїх звірств в Україні провалилася - їх ніхто не слухає та ніхто їм не вірить.

 

comments powered by HyperComments