Хроніка 31 дня війни: в Одеській області знищили десант російських диверсантів, обстріли Львова та бої за Херсон (ВІДЕО)

Суббота, 26 марта 2022, 20:48
Що відбувається на 31-й день війни: як знищили російський диверсійний десант в Одеській області, ракетні удари по Львову та хроника падіння росії в прірву військової та економічної катастрофи.
Хроніка 31 дня війни: в Одеській області знищили десант російських диверсантів, обстріли Львова та бої за Херсон (ВІДЕО)

Розповідаю про хід бойових дій на 31-й день війни Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. 26 березня.

В Одеській області минулої ночі росіяни намагалися висадити з моря невеликий десант - диверсійно-розвідувальну групу. Сили оборони Одеської області знищили цю групу диверсантів разом із катерами, з яких вони висаджувалися. Тому і статистика російськихх втрат на морі зараз налічує вже 7 одиниць - це два великих військових кораблі та 5 різних малих катерів.

Також у Одесі та Одеській області кілька разів оголошували повітряну тривогу.

В Одеській обласній та районній радах самі депутати розпустили фракції ОПЗЖ. Але треба пам'ятати, що нинішній голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко у 2014 році, коли він був нардепом, то був одним з провідників "російського миру" в Одеській області та навіть проголосив себе "контрреволюційним комендантом Бесарабії". Чекаємо на саморозпуск фракції ОПЗЖ в Одеській міськраді - саме в цій фракції є такий собі депутат Богдан Гіганов, який першого дня війни закликав президента Зеленського стати на коліна та просити вибачення перед Путіним.

Двічі росіяни завдавали ракетних ударів по Львову. Під час одного з них росіяни випустили по місту 6 крилатих ракет Х-555 з підводного човна - весь наявний боєкомплект для однієї сумбарини, які є на озброєнні їх чорноморського флоту. Дві з цих 6 ракет були збиті. Нанесено значної шкоди інфраструктурі міста, але при цьому ніхто не постраждав.

Бої на фронтах набули позиційного характеру. Війська росії видохлися та вже не мають сил для широкомасштабного наступу. Але в локальних контрнаступах української армії та в оборонних боях російські загарбники зазнають значних втрат та відступають. Надвечір 26 березня було повністю звільнено місто Тростянець у Сумській області. Йдуть бої за визволення Херсону - і хоча деякі політики кажуть про успіх вже протягом одного-двох днів, треба дещо почекати - адже український контрнаступ йде таким чином, щоб мати найменше втрат серед наших військ та мирного населення та завдавати мінімальної шкоди інфраструктурі. Ворога поступово відкидають від Києва. Тримається Маріуполь.

Армія росії перекидає у якості підкріплень свої окупаційні війська з Абхазії та Південної Осетії. І тому Грузія має можливість "закрити" питання про порушення своєї територіальної цілісності. 

Для поповнення росія знімає з консервації стару техніку та проводить приховану мобілізацію. Але становище законсервованої техніки вкрай незадовільне - наприклад, танки, дуже часто не мають оптичного та електронного приладдя, а іноді навіть двигунів.

США та Євросоюз обіцяють нові та більш жорсткі санкції, які за невеликий час повністю знищать всю економіку росії. Також президент США Джо Байден обіцяє збільшення військових поставок до України.

І тому час продовжує грати на користь України. А росія все більше падає у прірву економічної, політичної та військової кризи. У цій війні Україна переможе, хоча й дуже дорогою ціною - ціною життя багатьох українців. 

comments powered by HyperComments