Місто Южний перейменували

Среда, 20 марта 2024, 17:04
Новою назвою міста Южний (Южне) Одеської області стане Порт-Аненталь.
Місто Южний перейменували

20 березня Парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку та містобудування вирішив рекомендувати Верховній Раді України перейменувати місто Южний (Южне) на Порт-Аненталь. Про це повідомили в Південному міжрегіональному відділенні Інституту національної пам’яті.

До цього при виборі нової назви міста були запропоновані кілька варіантів назви, пройшла процедура громадського обговорення цих варіантів. Однак, Южненська міська рада не прийняла остаточного рішення щодо перейменування міста - і тому це питання було віддано на розсуд Верховної Ради.

У грудні минулого року на засіданні сесії Южненської міської ради розглядали питання щодо перейменування міста. Тоді варіанти “Південне”, “Оріяна”, “Аненталь/Порт-Аненталь” були розглянуті, але жоден із них не знайшов підтримки серед депутатів. Раніше також пропонувалася назва “Аджалик”.

“Аненталь” - це назва німецької колонії, розташованої на території нинішнього селища Нові Біляри, яке з 2020 року входить до складу Южненської територіальної громади..

Перейменування міста на Порт-Аненталь є кроком у напрямку збереження історичної спадщини та підкреслення ролі міста як важливого портового центру на Одещині. Остаточне схвалення нової назви має відбутися на сесії Верховної Ради.

 

comments powered by HyperComments