Українська авіація почала бити по цілям на російській території

Понеділок, 10 червня 2024, 12:12
Напередодні Україна вперше завдала авіаційний удар по території росії.
Українська авіація почала бити по цілям на російській території

9 червня, ЗСУ відкрило рахунок знищених ворожих командних пунктів на території росії – вперше український літак уразив ціль на території країни-агресора. Про це повідомляє "Sky News" з посиланням на своє джерело серед українських військових.

"Хоча оцінка шкоди ще триває, підтверджено, що це було пряме влучення. Це перший боєприпас ЗСУ, доставлений з повітря по цілі в росії.", – повідомило неназване джерело "Sky News".

Повідомляється, що український літак знищив командний вузол росіян неподалік Білгорода. Наразі невідомо, який тип боєприпасів було використано під час атаки, і чи була це західна зброя.

Зазначається, що раніше Україна завдавала численних ударів по цілях на території росії виключно за допомогою БПЛА, але використання військового літака з цією метою може бути розцінене росіянами, як новий етап ескалації. Але також це свідчить про спроможність української авіації завдавати такі удари та про те, що російська ППО нездатна відбивати такі удари.

Раніше українська авіація завдавала ракетні удари по окупантам на окупованих територіях, передусім в Криму.

Поки що авіація України оперує лише літаками. виробленими ще за радянських часів - винищувачами Су-27, МіГ-29, бомбардувальниками Су-24. Це як ті літаки, що були у наявності на початок війни, так і ті, що у боєздатному вигляді або у вигляді комплектів запчастин були передані союзниками.

comments powered by HyperComments