Над Одесою збили 8 ворожих ракет

Среда, 30 августа 2023, 14:32
Під час нічного повітряного удару росіяни спрямували на Одесу 8 крилатих ракет, які всі були збиті.
Над Одесою збили 8 ворожих ракет

Безпосередньо в Одесі повітряна тривога минулої ночі тривала трохи більше трьох годин - від 2:50 ночі до шостої ранку. 

Під час повітряної тривоги керівництво Одеської ОВА повідомило про те, що росіяни завдають ракетний удар по Одесі та Одеській області. Певні медіа та телеграм-канали помилково заявляли, що у бік Одеси летіли крилаті ракети "Калібр" морського базування.

Згодом по остаточній підсумковій інформації командування Повітряних Сил ЗСУ та головнокомандувача ЗСУ виявилося, що росіяни в ніч з 29 на 30 вересня запускали лише крилаті ракети Х101/Х555 авіаційного базування та дрони-камікадзе типу "шахед" - загалом 28 ракет та 16 дронів, з яких ППО знищила 28 ракет та 15 дронів. 

Більш детальна інформація оперативного командування "Південь" ЗСУ показала, що у бік Одеської області росіяни спрямували 8 ракет Х101/Х555, які всі були знищені силами ППО та Морської охорони. На фото - момент знищення ракети з одного з катерів Морської охорони. Також у сфері відповідальності ОК "Південь" було знищено 3 дрони типу "шахед" над Миколаївською областю та ще два "шахеди" над Кіровоградською.

У відео загальний огляд подій російського повітряного удару, під час відбиття якого ППО знищила 43 з 44 повітряних цілей.

comments powered by HyperComments