США не будуть постачати Україні далекобійні ракети

Среда, 10 мая 2023, 13:58
На даний момент рішення США не надавати Україні далекобійні ракети пов'язано з тим, що це зробить Великобританія.
США не будуть постачати Україні далекобійні ракети

Сполучені Штати не планують наслідувати приклад Великобританії щодо відправки ракет далекого радіусу дії в Україну, повідомили Politico американські офіційні особи на умовах анонімності.

Видання The Washington Post повідомило, що Британія має намір відправити в Україну ракети з дальністю 300 км, які мають таку ж дальність, як і американська ракетна система ATACMS, яку Вашингтон раніше відмовився передати Києву. Один з посадовців, відповідаючи на запитання, чи може адміністрація президента Джо Байдена наслідувати приклад Лондона, зауважив, що "політика щодо ATACMS не змінилася".

Натомість він сказав, що Сполучені Штати продовжуватимуть надавати засоби протиповітряної оборони, такі як Patriot, боєприпаси та бронетехніку. Інша особа, знайома з обговореннями, розповіла, що Лондон повідомив Києву, що умовою надання ракет великої дальності є зобов’язання України використовувати ці можливості лише по цілях на міжнародно визнаній території України.

Нагадаємоо, напередодні міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги в галузі безпеки, щоб підтвердити незмінну підтримку США України, у тому числі для зміцнення її протиповітряної оборони та задоволення потреб артилерійських боєприпасів. Цей пакет на загальну суму до 1,2 мільярда доларів надається у рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI)

comments powered by HyperComments