Які британські далекобійні ракети може отримати Україна

Вторник, 9 мая 2023, 11:02
Знову почала обговорюватися тема постачання в Україну далекобійних ракет з Великобританії.
Які британські далекобійні ракети може отримати Україна

Британія планує відправити в Україну далекобійні ракети, про що повідомляє The Washington Post

Йдеться, імовірно, про авіаційні ракети Storm Shadow, які здатні вражати ціль на відстані до 300 кілометрів. Їх також можна буде встановлювати на українські реактивні літаки радянського виробництва.

Про це йдеться у повідомленні про закупівлю, опублікованому Фондом підтримки України. The Washington Post з посиланням на британського чиновника зазначило, що остаточне рішення ще не ухвалене.

Storm Shadow / SCALP EG це франко-британська авіаційна крилата ракета класу «повітря — земля» далекобійністю до 560 км, з дозвуковою швидкістю польоту та траєкторії на наднизькій висоті з урахуванням рельєфу та забудови.

Призначена для знищення важливих стаціонарних цілей, які добре захищені засобами протиповітряної оборони. Може використовуватися в будь-який час доби, складних метеоумовах та при застосуванні противником засобів радіоелектронної протидії. Розробка ракети розпочалася компанією MBDA в 1995-у на основі французької КР Apache на замовлення військових відомств Франції та Великої Британії. Перші успішні випробування відбулися у грудні 2000-го. Ракета була введена в експлуатацію в 2003-у британськими військово-повітряними силами.

comments powered by HyperComments