Стали відомі терміни постачання Україні американських танків Abrams

Пятница, 21 апреля 2023, 17:37
США почнуть навчати українські війська на танках Abrams найближчими тижнями, а реальне постачання американських танків може відбутися до кінця літа.
Стали відомі терміни постачання Україні американських танків Abrams

Про це заявили представники США в п'ятницю. Рішення прийнято під час зустрічі "Рамштайн", щоб координувати постачання зброї та іншого обладнання в Україну, повідомляє Associated Press.

Українські танкісти в червні чи навіть у травні почнуть навчання на території Польщі на танках Abrams M1A1 SA, яких туди доставлять як раз до цього часу 31 машину. Навчання триватиме близько 2,5 місяців, а усього пройдуть підготовку 250 військових, включно з техніками. Рішення про початок навчання було прийнято завдяки зусиллям США інтенсифікувати допомогу Україні.

Таким чином, до кінця весни США доставлять до Польщі обіцяний у якості першої партії 31 танк, та до середини серпня проведуть навчання танкістів. Відповідно, у другій половині серпня ці танки вже можуть бути в Україні.

При цьому у виданні Defense Express зауважують, що є ймовірність того, що Штати передадуть більше, ніж 31 танк. Тому що на 31 танк необхідно 124 танкісти. Наприклад, на німецьких Leopard 2 пропорція танкістів до техніків була 1 до 4. Зокрема, в Польщі офіційно проходили навчання 84 танкісти та 21 технік.

comments powered by HyperComments