Про що домовляються на конференції у Рамштайні

Пятница, 21 апреля 2023, 12:22
На 11-й зустрічі Контактної групи в Рамштайні у першу чергу розглянуть питання постачання боєприпасів та розробки стратегії допомоги Україні до кінця 2023 року.
Про що домовляються на конференції у Рамштайні

Глава Пентагону Ллойд Остін перед зустріччю у Рамштайні заявив, що на порядку денному зустрічі буде низка питань, але ключових буде три. Про це він заявив перед початком зустрічі, передає Хронікерс.

“Ми зосередимося на трьох ключових сферах: ППО, боєприпаси та засоби підтримки. Україна терміново потребує допомоги союзників, аби захистити своїх громадян, інфраструктуру та війська від ракетної загрози. Ми також почуємо оновлену інформацію про наш прогрес у довгостроковій перспективі підтримки українського обладнання. Ми всі розуміємо, що поставлено на карту”, – сказав Остін.

Міністр оборони США також зазначив, що з першого Рамштайну Україна отримала допомоги від союзників на 55 млрд доларів.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, на зустрічі Контактної групи з оборони України 21 квітня союзники говоритимуть не лише про найближчі потреби, а й про стратегію на весь 2023 рік. Міністр нагадав, що цього дня виповнюється річниця з дня заснування формату "Рамштайн".

"На порядку денному - аналіз того, що вже зроблено, наша стратегія на 2023 рік, поточні потреби Збройних сил і розподіл програм підтримки між усіма силами оборони України. Ми відчуваємо підтримку партнерів і продовжимо працювати на перемогу", - зазначив Резніков.

comments powered by HyperComments