Уряд Німеччини вважає українські удари по військово-логістичним цілям на Росії нормальними

Пятница, 21 апреля 2023, 11:46
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що діяти українським військам на території противника для перекриття шляхів постачання - нормально, а приймати Україну в НАТО лише "з почуття солідарності" - ні, це слід вирішити "з холодною головою" після закінчення війни.
Уряд Німеччини вважає українські удари по військово-логістичним цілям на Росії нормальними

Ситуація, за якої сторона, що зазнала нападу, під час бойових дій проникає на територію противника, наприклад, щоби відрізати йому шляхи постачання - абсолютно нормальна, сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус (Boris Pistorius) в ефірі телеканалу ZDF.

"Доти, доки атакам не піддаються міста, цивільні особи, цивільні об'єкти, з цим доведеться вимушено змиритися. Неохоче, але так має відбуватися, наприклад, щоб відрізати шляхи постачання", - сказав він увечері в четвер, 20 квітня, в ефірі передачі Maybrit Illner.

Коментуючи перспективи подальших постачань озброєнь Україні, міністр зазначив, що в цьому питанні Заходу слід брати до уваги "те, як ведеться ця війна". "Якщо Україна вимагає певні види бомб, які в усьому світі оголошені поза законом, то потрібно сказати "ні", - наголосив він. Раніше Україна закликала західних союзників передати їй касетні та фосфорні боєприпаси, заборонені міжнародними угодами.

Цікаво, що Пісторіус сказав про це всього за кілька годин до того, як росіяни самі скинули потудну авіабомбу на свій же обласний центр Бєлгород.

comments powered by HyperComments