Яка загроза від російського флоту є для Одеси 2 листопада (ВІДЕО)

Среда, 2 ноября 2022, 15:26
Станом на 2 листопада ракетними обстрілами Одесі та іншим містам України загрожує лише один російський корабель у морі. Загальний ж стан чорноморського флоту у росіян просто жалюгідний.
Яка загроза від російського флоту є для Одеси 2 листопада (ВІДЕО)

Вдень та увечері 1 листопада вперше за багато місяців у морі не було жодного російського корабля з ракетами "Калібр".

Але вже вночі 2 листопада на чергування вийшов 1 надводний корабель з ракетами "Калібр" - всього на ньому 8 ракет. А загальний склад оперативного з'єднання станом на день 2 листопада налічує 10 бойових одиниць, в тому числі отой ракетний корабель, один великий десантний корабель.

Але слід зазначити, що росіяни загалом мають у Чорному морі, теоретично, 6 надводних кораблів та 4 підводних човни з крилатими ракетами "Калібр". Однак, коли зараз два фрегати проекту 11356 "Адмирал Макаров" та "Адмирал Эссен" небоєздатні через несправності та пошкодження, а наявність модуля з пусковими установками "Калібрів" на патрульному корветі типу 22160 "Василий Быков" не підтверджена, то у росіян залишаються в строю з ракетних кораблів лише 3 невеликих корвети типу 21631 та підводні човни, частина з яких має несправності.

Таким чином, значна частина російських ракетних кораблів зараз виведена з ладу, але не слід виключати можливості виходу на позиції для запуску ракет одного чи декількох підводних човнів, а також 1-2 ракетних корветів. І тому сьогодні Одесі загрожує обстрілом саме один з ракетних корветів проекту 21631.

Жалюгідний стан російського флоту у Чорному морі підтвердив ватажок російського правлячого режиму путін, який зараз виставив дуже дивну політичну вимогу. Він вимагає в обмін на поновлення участі росії у роботі "зернового коридору", щоб Україна гарантувала безпеку російського чорноморського флоту. Тобто, за словами путіна, чорноморський флот такий слабкий, що вже треба на міжнародному рівні вимагати від набагато сильнішої України гарантій його безпеки - щоб Україна не продовжувала ударів з метою знищення флоту росії.

comments powered by HyperComments