США відзначили використання установок HIMARS в України (ВІДЕО)

Понедельник, 11 июля 2022, 14:20
У Міноборони США високо оцінили використання та якість ракетних установок HIMARS. Тим часом міністр оборони України Олексій Резніков відзначає високу потребу у точній та далекобійній зброї.
США відзначили використання установок HIMARS в України (ВІДЕО)

Пентагон повідомляє, що завдяки застосуванню Україною, серед іншої зброї, ракетних установок HIMARS, наступ росії не досягає своїх цілей та відстає від графіку. Натомість Україна почала проводити ефективні локальні контрнаступи. Про це заявив на брифінгу високопосадовець Міністерства оборони США.

"Росіяни досягають дуже поступового, обмеженого та високовитратного прогресу лише на певних невеликих ділянках Донбасу. Вони дуже відстають від своїх термінів. Вони сильно відстають від своїх цілей", – йдеться у повідомленні Пентагону. - "Ми все частіше спостерігаємо здатність українців використовувати системи Himars, щоб значно перешкодити здатності росіян просуватися навіть там, де вони так складно та повільно наступали. Тому ми взагалі не бачимо, щоб Росія вигравала цю битву."

Міноборони США спростовує російські фейки про, начебто, використання Україною ракетних установок HIMARS для обстрілу російської території. "Твердження Росії про використання Himars для ударів за межами території України є помилковим. Україна використовує їх у боротьбі та використовує досить ефективно", – заявив журналістам високопоставлений представник Пентагону.

Під впливом постійних системних ударів по тиловій інфраструктурі російські окупанти змушені переміщувати свої склади, логістичні центри та штаби подалі від лінії фронту. 

Одночасно у інтерв'ю "Волл Стріт Джорнал" міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що наша держава склала тест на використання високоточної ракетної зброї, але потребує багато таких систем. "HIMARS зробили різницю на полі бою й дали змогу Україні успішно атакувати позиції росіян. Утім окупанти використовують системи залпового вогню, які б'ють на 120 кілометрів. Відповідно, Україні потрібне озброєння дальшого радіуса дії – на 150 кілометрів",- заявив міністр.

Зараз Україна використовує на фронті 8-9 одиниць установок HIMARS, а також декілька ідентичних їх установок М270 на гусеничному шасі. У наступному пакеті військової допомоги США надають ще 4 системи HIMARS. Відтак українська армія буде мати вже 12 одиниць такого озброєння лише зі США.

"Нам треба було їх переконати, надати їм докази. У випадку з Ізюмом ми точно націлилися на російський командний центр повітряних операцій. Це було направду точно. Наші партнери побачили це і сказали: "Ви пройшли тест"... Війна зловісна. Нам потрібно більше зброї й терміново. Чекаємо на більшу кількість озброєння від наших партнерів. Нам потрібно перебудувати позиції на деяких напрямках та оновити укріплення, а також розробити нову операційну стратегію", – пояснив Резніков.

comments powered by HyperComments