Запчастини для двигуна: особливості підбору

Четвер, 14 грудня 2023, 12:56
Двигун вважається серцем автомобіля. Адже навіть автоінженери починають розробку нової моделі з підбору автодвигуна. Тож важливо не лише проводити ремонт у найменших несправностях, а й не забувати робити вчасну діагностику та обслуговування аби попередити вихід з ладу силового агрегату.

Якого ремонту може потребувати двигун?

Строк служби двигуна може залежати від характеру експлуатації, частоти діагностики та регламенту обслуговування. Не варто забувати о двигунах внутрішнього згоряння (ДВЗ), конструкція яких складається з механізму газорозподілу, кривошипно-шатунного й систем живлення, запалювання, охолодження, змащування, запуску.

У кожній з цих частин може виникнути несправність приладів, вузлів чи деталей, усунути яку варто якомога раніше. Також ДВЗ потрібно захищати від механічних пошкоджень. Знайти якісні запчастини для двигунів можна за посиланням https://bex-space.com/zahisni-elementi-dviguna у каталозі магазина Bex Space.

Власник автомобіля з несправним двигуном може постати перед вибором – замінити силовий агрегат на новий чи провести ремонт наявного. Якщо вирішено продовжити термін служби, варто розуміти, що ремонт може бути поточним або капітальним. Поточний включає в себе розбір двигуна та заміну автозапчастин, які вийшли з ладу. Капітальний ремонт має більше етапів:

  1. розбір двигуна;

  2. очищення від забруднень і нагару;

  3. діагностика на наявність дефектних деталей та їхня зміна;

  4. ремонт колінвалу, кривошипно-шатунного механізму, блоку циліндрів, систем охолодження, подачі палива і мастила;

  5. складання та встановлення відремонтованого двигуна на автомобіль;

  6. запуск та регулювання двигуна у разі необхідності.

В процесі ремонту завжди постає питання які запчастини використовувати – нові чи вживані. Розглянемо переваги та недоліки кожного варіанту.

Підбір запчастин для ремонту

Запчастини – це ті деталі, до вибору яких варто відноситися з особливою увагою. Для власників автівок є широкий асортимент як на первинному ринку, так і на вторинному. Але що нові запчастини, що вживані треба підбирати ретельно.

Переваги нових запчастин

Основною перевагою цього варіанту можна назвати можливість підбору деталей під конкретну модель. Неважливо, яку автівку ремонтують, Daewoo Lanos чи Tesla Model X, – можна придбати запчастини безпосередньо для визначеної моделі.

Зазвичай, новим деталям надають перевагу через:

  • високу якість;

  • відповідність виробничим стандартам;

  • гарантію від виробника;

  • надійність – адже вони не мають зносу на відміну від вживаних.

Часто рекомендують придбати нові розхідники через їхній обмежений термін експлуатації, а також фільтри, ремені, гальмівні колодки, диски, амортизатори та свічки запалювання.

Серед недоліків можна відмітити ціну та наявність на ринку підробок. Крім того, інколи важко знайти деталь під конкретну модель, а пошук затягує строк ремонту.

Переваги вживаних запчастин

Часто купують вживаними ходову частину, кузовні деталі, коробку перемикання передач. Деталі салону зберігаються краще за інші, оскільки знаходяться всередині автомобіля, тому їх також можна спокійно придбати.

Клієнти відмічають наступні плюси у вживаних запчастинах:

  • вигідна ціна;

  • широкий асортимент;

  • легкість у пошуку необхідної деталі;

  • можливість ремонту з використанням оригінальної деталі з такої ж автівки.

При виявленні недоліків варто згадати знижений термін служби запчастини зі зносом, адже вона не нова. До того ж, не завжди продавці надають гарантію і можливість повернення, якщо деталь не працює. Тому важливо вибирати надійних постачальників, щоб знизити ризики.

В магазині Bex Space за посиланням https://bex-space.com/ можна побачити широкий асортимент автозапчастин. Наявність власної розбірки дозволяє запропонувати клієнтам деталі на будь-який автомобіль – від Opel до Toyota. Крім цього, компанія може замовити необхідні для ремонту комплектуючі з США та Європи. Доставка замовлень здійснюється по всій території України.

comments powered by HyperComments