Флот росіян підготувався до удару по Одесі з 5 ракетоносців (ВІДЕО)

Суббота, 14 января 2023, 14:09
Вдень 14 січня російський чорноморський флот вперше за 2023 рік вивів у море значні сили та загрожує ракетним обстрілом Одесі. На середину дня у морі перебувають аж 5 ракетоносців.
Флот росіян підготувався до удару по Одесі з 5 ракетоносців (ВІДЕО)

Після досить довгого періоду послаблення активності російський чорноморський флот вранці 14 січня таки вивів у море досить значні сили, про що ми попереджали у минулому огляді, присвяченому підготовці росіян та дислокації їх кораблів за 9-12 січня. Скоріш за все, росіяни просто чекали, коли у Чорному морі вгамується шторм. Ще вчора, 13 січня, в морі не було російських ракетоносців і загрози ракетного обстрілу для Одеси не було.

Станом на ранок 14 січня за даними ВМС України у морі перебували 7 російських кораблів, серед яких було 3 ракетоносця з 20 "Калібрами" - два надводних та один підводний.

У середині дня 14 січня по інформації оперативного командування "Південь" ЗСУ, росіяни вивели у море ще один надводний ракетоносець. А після 14-ї години - ще один.

Таким чином, Одесі та іншим містам України загрожують 36 ракет "Калібр" - 32 (по 8) на чотирьох надводних кораблях та 4 на одному підводному човні. Загалом у морі перебуває 5 ракетоносців.

comments powered by HyperComments