Час перейменовувати каміння...

Сергей Стеблиненко  |  Четверг, 28 сентября 2023, 11:05
Естонський парламентський комітет із закордонних справ - рійгікогу - виступив з ініціативою про перейменування Калінінграда на Кенігсберг.
Час перейменовувати каміння...

"Комітет із закордонних справ Рійгікогу (парламенту Естонії) звернувся до Мовного комітету Товариства естонської мови з пропозицією розглянути можливість почати використовувати в естонській мові назву Кенігсберг замість Калінінграда".

Уточнюється, що у тому ж документі пропонується перейменувати місто Кінгісепп у Ленінградській області. Його планують називати колишнім ім'ям Ямбург, чи Яама.

Ну, а тепер подивимося на мапи Криму та Дрнбасу. Вони теж окуповані країною-загарбником, але Верховна рада, маючи всі повноваження, не змінила ні однієї назви, хоча Донецьк - історична Юзівка, Сімферополь - Акъмесджит, а Севастополь - Ахтіар. Як виявляється, естонці - набагато спритніші за нас люди...

На світлині старовинне пруське місто Königsberg, на час окупації назване ім'ям старого педофіла "дідуся Калініна", що розбестив сотні неповнолітніх учениць балетний училищ.

comments powered by HyperComments