Російський флот стрімко деградує (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Понедельник, 24 апреля 2023, 13:03
Аналізуємо головні події на російському флоті за останні дні, які свідчать про його стрімку деградацію як організованої військової сили. Також аналізуємо поточну загрозу для Одеси з боку російського флоту.
Російський флот стрімко деградує (ВІДЕО)

У нашому відеоогляді - детальний аналіз основних новин російського флоту, в тому числі атаки морських дронів на Севастополь в ніч на 24 квітня, навчань чорноморського флоту та стану його кораблів, виходу російських кораблів з Середземного моря та списання досить нових та потужних бойових одиниць.

Станом на ранок 24 квітня у Чорному морі перебувають 4 російських кораблі, серед яких два підводних човни з 8 ракетами "Калібр". Саме вони являють собою потенційну загрозу ракетного удару для Одеси. Така сама ситуація спостерігалася протягом останніх 3-4 днів. 

Перед цим, коли у морі перебував фрегат " Адмирал Макаров", росіяни проводили навчання з проиичовнової оборони. Це виглядає дивно, оскільки російський чорноморський флот воює з Україною, яка не має підводних човнів. А у флотах на Чорному морі підводні човни, окрім росії, є лише у Туреччини.

Також ми бачимо, як виглядає з правого борту фрегат "Адмирал Макаров", який було пошкоджено саме у правий борт під час атаки дронів на Севастополь 28 жовтня - на ньому видно сліди ремонту та пошкоджень.

Вночі 24 квітня у окупованому Севастополі пролунали два потужні вибухи. На жаль, ми поки що можемо користуватися лише інформацією від гауляйтера окупантів Развозжаєва. Перший вибух пролунав о 3:30 ночі, другий приблизно о 3:44. За словами Развозжаєва, це були два морські дрони, один з яких, начебто, знищили окупанти вогнем, а другий вибухнув сам. Так чи інакше, такі атаки підтримують російський флот "у тонусі" та не дають росіянам можливості бути у безпеці навіть у головній базі чорноморського флоту.

Російські кораблі йдуть геть з Середземного моря. Нагадаю, що перед початком війни росія зосередила там потужне з'єднання з 9 ударними кораблями, в тому числі двома ракетними крейсерами, однотипними зі зн щеною "Москвою". Та рішення Туреччини про закриття проток Босфор і Дарданелли для війсьвих кораблів воюючих держав не дало змоги цим російським силам увійти в Чорне море і атакувати Одесу. Тому ще у листопаді 2022 року на північний флот повернулася крейсер "Маршал Устинов", у січні пішов геть з Середземного моря на тихоокеанський флот крейсер "Варяг". І буквально напередодні з Середземного моря вийшли ще три кораблі - фрегат " Адмирал Григорович" зі складу чорноморського флоту та ракетні корвети "Стойкий" і "Стерегущий". Тепер ці кораблі очікує тривалий ремонт.

У російському флоті вже йде мова про виведення з бойового складу атомного ракетного крейсера "Петр Великий", збудованого у 1996 році - найпотужнішого у світі надводного корабля, який не є авіаносцем. Також цей крейсер єдиний атомний надводний корабель у російському флоті. Частину його екіпажу вже переводять на однотипний, аде більш старий крейсер "Адмірал Нахімов", який зараз проходить модернізацію. Скоріш за все, через рік-півтора, як завершать ремонт " Адмірала Нахімова", настане черга ремонту чи списання "Петра Великого".

Як раз у квітні 2023року до складу балтійськго флоту рф ввели після модернізації фрегат "Неустрашимый", збудований 1993 року. Його модернызація тривала з 2014 по лютий 2022 року, а потім ще більше року йшли випробування. Такі терміни свідчать про ефективність та оперативність російської промисловості.

Також зараз на росії говорять про списання підводного човна "Санкт-Петербург", введеного до складу флоту лише у 2021 році - всього після неповних двох років служби. Начебто, ремонт стане таким самим дорогим, як і будівництво нового підводного човна такого ж типу. Але цей підводний човен, перший у серії проекту 677 "Лада", будували з 1997 по 2011 рік, а потім ще 10 років йшла дослідна експлуатація, в ході якої "Ладу" так і не довели до ладу. 

Вся ця підбірка новин про російський флот лише за відносно невеликий період свідчить про його деградацію як організованої військової сили. І зайвим доказом цього є раптова перевірка боєготовності тихоокеанського флоту росії з гавчаннями та виходом в море кораблів з 14 по 20 квітня. Відраз цього командуючий флотом адмірал Авакянц був знятий з посади та відправлений у "почесну синекуру" за повну некомпетентність.

comments powered by HyperComments