Ракетний удар по Україні: знищено 60 ракет з 76 (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Пятница, 16 декабря 2022, 16:36
Наш сьогоднішній огляд головних подій 16 грудня, 296-го дня Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників. головним чином присвячено масштабному російському удару. Що відбувалося в Одесі, які події у морі та по лінії зіткнення.
Ракетний удар по Україні: знищено 60 ракет з 76 (ВІДЕО)

День 16 грудня проходить під знаком чергового, вже 9-го за останні місяці, масованого російського удару по енергетичній інфраструктурі України. Всього за день росіяни випустили 76 ракет, з яких 64 - це авіаційні крилаті типу Х-101, 8 морських "Калібрів" та 4 авіаційних Х-59 та Х-31. З цієї кількості наші зенітники збили 60 ракет, в тому числі 37 над Києвом, 11 у зоні відповідальності оперативного командування "Південь" - 6 над Вінницькою типу Х-101 та 5 над Херсонською та Миколаївською областями типу "Калібр". Також відомо про знищення однієї ракети над Житомирською областю.

Ці ракети росіяни запускали з стратегічних бомбардувальників з району Каспійського моря, частина з яких злетіла з вже відомої "бавовною" авіабази в Енгельсі. 8 ракет "Калібр" росіяни випустили з моря з одного корабля. Вивести в море більше кораблів чорноморський флот росії не спромігся. А 4 ракети вони випустили з літаків, що злетіли з Криму. Також у повітря підіймалися літаки МіГ-31, які здатні нести ракети "Кинджал" - та без пусків. Окрім того ще 27 ракет С-300 невеликої дальності росіяни випустили по Запоріжжю.

Частина ракет влучила в об'єкти енергетики. По всій Україні запроваджені екстрені аварійні відключення електроенергії. Пошкоджено 9 важливих об'єктів енергетики, тимчасово втрачено можливіть дати струм на понад 50% всіх споживачів в Україні. 

Частина ракет влучила у житлові будинки, зокрема у Кривому Розі.

Цікаво, що цей ракетний удар, в тому числі по житловим будинкам, російська пропаганда назвала "гуманітарною атакою ракетами добра". Саме тому я від всієї душі бажаю, щоб російське командування завдало такі ж самі гуманітарні удари ракетами добра по кожному місту росії - адже, за думкою російських пропагандистів, російські ракети несуть лише добро. Тому такого добра треба якнайбільше у всіх російських містах, від Владивостоку до Санкт-Петербургу. Кожен росіянин повинен відчути на собі наслідки того, що російська пропаганда називає "гуманітарними атаками добра".

В результаті таких атак в Києві масові відключення електрики, не працює метро. Харків та значна частина Харківської області повністю знеструмлені, там немає води, не працює центральне опалення, також не курсує метро. Аналогічні проблеми у Кривому Розі, Кременчуці та ряді інших міст. З затримками йдуть пасажирські потяги, задіяні резервні тепловози, на деяких рейсах затримки по 4 та більше годин. На маршрут кільцевої електрички в Києві навіть випустили дизель-поїзд.

Одеса та Одеська область безпосередньо не постраждали. Але у нас теж аварійні відключення та вже вранці зупинили міський електротранспорт, який саме сьогодні вперше за 10 днів вийшов на маршрути.

Сьогоднішня ефективність української ППО сьогодні складає 60 з 76, як раз приблизно ті ж самі 76%, про які казав у своєму інтерв'ю командувач ЗСУ генерал Залужний.

Якщо дуже коротко проаналізувати це інтерв'ю, то можна зрозуміти наступні речі:

- ЗСУ зараз мають достатньо людей та техніки для стримування ворога, але озброєння поки що замало для великих контрнаступів.

- У росіян мобілізація таки працює і надає ворогу до 200 тисяч гарматного м'яса.

- Росіяни накопичують сили для нової спроби наступу на Київ з боку білорусі. Цього слід чекати навесні.

- Якщо українське командування створює реалістичний план дій - то він обов'язково спрацьовує. Є цілком конкретні цифри танків, артилерії та іншої техніки, необхідної для успішного наступу ЗСУ.

- Натомість у росіян все настільки погано, що вони вимушені сковувати боями у самогубному для себе стилі українців - лише для того, щоб тягнути час та накопичувати ресурси. Самі ж росіяни опинилися у тупику з точки зору компетентності командування та неадекватності всієї своєї армійської системи.

Зауважу, що на сьогодні кількість "хороших русских" перевищила 97 тисяч чоловік. Самі росіяни масово риють окопи майже по всьому периметру кордону з Україною та фронтом - таким чином вони готуються до "отрицательного наступления", тобто просто відступу. У них постійно горять ті чи інші важливі стратегічні підприємства. Наприклад, вчора вщент згорів нафтопереробний завод у Ангарську.

Європа вводить дев'ятий пакет санкцій. Під них потрапили 168 російських компаній – насамперед військово-промислового, гірничо-добувного та енергетичного секторів. ЄС також розширив обмеження на експорт технологій подвійного призначення: хімічних речовин, IT-обладнання, дронів/двигунів дронів, електроніки. До санкційного списку потрапили майже 200 осіб і організацій, причетних до нападів на мирних жителів і викрадення дітей.

А ті плани США про розширення допомоги Україні, про які ми тут казали пару днів тому - вони зараз розширюються. А сама росія своїми черговими ракетними ударми стимулює Америку до поглиблення допомоги та надання Україні не лише далекобійних сучасних систем ППО типу "Patriot", а й наступальних засоів - танків, компонентів для керованих авіабомб, далекобійних ракет та іншого. США ніяк не заперечують проти українських ударів по всім окупованим територіям, передусім по Криму.

І тому чим швидше путін відступить до кордонів 1991 року - то тим швидше з'явиться можливість перемовин про мир на основі перемоги України. Чим швидше путін відступить - тим більше у нього шансів просто залишитися живим. Чому так? Тому що, за словами путіна, таких як путін просто мочать у сортирі.

comments powered by HyperComments