Головні новини: оперативна ситуація 20 серпня (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Суббота, 20 августа 2022, 21:26
Головні події 20 серпня в Одесі, на фронтах і на морі. Безумовно, найцікавіше зараз - це кримська бавовна, новий пакет допомоги Україні від США та чутки про нібито відставку голови Одеської військової адміністрації.

Станом на 20 серпня в Одесі спокійно. Попри повітряні тривоги, обстрілів не було. Але поповзли чутки про, начебто, відставку голови Одеської військової адміністрації Максима Марченка. Але сам Марченко розвіяв всі чутки. коли сьогодні у відеозверненні заявив, що залишається працювати у Одеській області. Скоріш за все, комусь вигідно. щоб трохи похитати ситуацію в Одесі - і першими про це 18 серпня написали у виданні "Думська.net".

На фронтах ситуація залишається без змін. Це свідчить про поки що патову ситуацію - коли росія вже не може наступати, а Україна веде ефективну оборону, знищує ворожі тили та підриває наступальний потенціал російських військ, але ще не має можливості та переваги для переходу у прямий контрнаступ.

Тим часом у окупованому Криму сьогодні просто якийсь "бавовняний" день. Все розпочалося ще вчора увечері біля Євпаторії, де працювали російські ППО - це, до речі, дуже неподалік від тієї самої авіабази Саки. де 9 серпня вже була дуже велика бавовна. Потім вранці 20 серпня бавовна зійшла на сам Севастополь. Там над бухтою дуже низько пролетів безпілотник та впав прямо на дах будівлі штабу чорноморського флоту росії. Вони там намагалися збити його з автоматів чи кулеметів, можливо навіть і збили вже над самим штабом. Так чи інакше, на даху цього штабу виникла пожежа та піднявся чорний дим. Потім повідомлялось про серію бавовни у Бахчисараї - біля тамошнього невеликого аеродрому. Згодом у росіян працювала ППО біля Євпаторії знову. але по інший бік міста - біла селищ Молочне та Заозерне. І ще раз ППО у росіян спрацювала вже у селищі Оленівка - це кінець Тарханкуту, найзахідніша точка Криму. Саме з того району росіяни випускають по Одесі ракети "Онікс". Окрім цього, якась бавовна чи просто пожежа була в аеропорту Сочі.

І все це - лише початок того щасливого та сповненого бавовняного комфорту життя, яке зараз настає для росіян у Криму. Адже цілком можливо, що вже 24 серпня День Незалежності України відзначать великою або маленькою бавовною на Керченському мосту. А там, до речі. ставлять рекорди по кількості автомобілів, які їдуть з Криму. Я сам бачив ролики та фото з дуже великими заторами. Тому що росіяни не хочуть жити у комфорті, з бавовною. Їм подавай челябінську суворість.

У самому Севастополі після бавовни у росіян почалася паніка, натуральна паніка. Вони вивели на зовнішній рейд не менше 4 військових кораблів. які взялися патрулювати. Серед них був помічений один з корветів типу 22160 з самопально встановленим на палубі сухопутним зенітно-ракетним комплексом "Тор". Вони почали готувати до передислокації у Новоросійськ цінні допоміжні одиниці флоту - один з нових плавучих кранів та рятувальне судно "Комуна", збудоване ще 1913 року. І відразу після бавовни до Севастополю повернувся фрегат "Адмирал Эссен" - один з двох кораблів на весь чорноморський флот, який має хоч якусь систему ППО. До речі, скоріш за все саме з цього "Адмирала Эссена" випустили ті 4 ракети "Калібр", які було збито біля 10-ї години ранку над Дніпропетровською областю.

Також було помічено російський великий десантний корабель проекту 775 "Королев", який прямував до Азовського моря - його сфотографували 18 серпня прямо під Керченським мостом.

США надали Україні ще один, вже 19-й за рахунком. пакет військової допомоги за ленд-лізом на 775 мільйонів доларів. Загалом США надали військової допомоги вже на загальну суму 10,6 мільярда доларів - а це приблизно чверть всього річного бюджету України. У новий пакет входять ракети для установок  HIMARS, 16 105-мм легких гаубиць та 36 тисяч снарядів до них, 15 безпілотників Scan Eagles, 40 протимінних броньованих машин MRAP, протирадіолокаційні ракети HARM, протитанкові ракетні установки TOW, 1000 протитанкових комплексів Javelin та дві тисячі бронебійних снарядів калібру 155 мм.

Проти цього росія змогла виставити лише балачки колишнього одесита. зрадника і Одеси і України "онотолє" вассермана. Цей бородатий депутат держдупи з кишенями ляпнув свої хотєлки про плани росії захопити всю східну та південну Україну, створити на окупованій території два федеральних округи рф та окупувати Молдову. 

А тим часом у Великобританії та США досить високопоставлені політики та чиновники попередили росію, що будь яка радіаційна аварія на Запорізькій АЕС буде прирівняна до нападу на весь блок НАТО з відповідною реакціює за 5 статтею уставу Північноатлантичного альянсу про колективну оборону. Адже радіацію в результаті такої аварії може рознести будь куда на дуже велику відстань. І на дуже велику частину Європи, і на москву теж. Не кажучи вже про Україну, яка постраждає у першу чергу.

comments powered by HyperComments