Чому припинилися ракетні обстріли Одеси: військова аналітика 10 липня (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Воскресенье, 10 июля 2022, 13:23
Головні події в Одеській області і на морі станом на 10 липня - це вже 137-й день Великої Вітчизняної війни українського народу проти російських загарбників.
Чому припинилися ракетні обстріли Одеси: військова аналітика 10 липня (ВІДЕО)

Хочу відзначити, що вже понад як дві доби в Одесі та Одеській області не просто немає обстрілів, нема навіть повітряних тривог. Минулого разу я вже казав, що у росіян закінчуються ракети належної якості. І на додаток до цього було ще одне підтвердження вичерпання запасів високоточних ракет - росіяни вчора ще раз гатили по Миколаєву зенітними ракетами С-300. Також вчора під час спроби обстрілу Харкова три з п'яти випущених ракет впали назад - це, мабуть, були старі "Точки-У". Таким чином, можна з впевненістю констатувати, що у росії залишилося дуже мало надійних та високоточних ракет, які вони намагаються зберегти на якийсь крайній випадок. Але старих, "неточних" та бракованих ракет у них ще досхочу.

В самій Одесі продовжують відкривати для прогулянок нові місця - зараз вже можна гуляти по Катерининській площі. Хто хоче - може плюнути у той пам'ятник з шальною імператрицею, що там стоїть. Але ще раз нагадаю одеситам - жодного купання у морі на пляжах, там міни.

На морі можна також з впевненістю казати про послаблення морської блокади українських портів. Після того, як було звільнено острів Зміїний - з'явилася можливість відкрити для судноплавства українську частину гирла Дунаю через канал "Бистре". Буквально 9 липня там вже пройшли два каравани з баржами з моря до порту Кілія. Це найдальша точка судноплавства від Криму, куди росіяни не можуть поцілити береговими ракетами "Онікс", а від російських літаків та кораблів тут можна прикрити все нашими ракетами. Використання гирла "Бистре" дає можливість цілодобового судноплавства в обидві сторони по Дунаю на відміну від румунського Сулинського гирла, рух суден по якому можливий лише у світлий час і лише в одну сторону. Також це дає змогу задіяти невеликий порт Кілія та ще один порт Усть-Дунайськ. Кілія не має залізничного сполучення, тому вона має значення суто для південної частини Одеської області. А Усть-Дунайськ разом з Вилково - це порт для перевантаження з річкових барж на морські судна. 

Штормова погода на морі не дає змоги росіянам тримати в оперативній готовності весь свій флот. І тому вони ще вчора відвели назад до Севастополя свої ракетні корвети типу "Буян-М". До речі, дякую тим севастопольцям, які регулярно публікують свіжі фото російських кораблів у їх головній базі - це дуже допомагає відстежувати дії російського флоту.

На фронті загальна ситуація без змін. Вже кілька днів наступ росіян майже припинився. Але тим часом установки HIMARS продовжують свою справу - методично знищують всі російські тили. Зокрема - двічі було нанесено ударів по російським складам у Чорнобаївці. 

Також слід зазначити, що США у рамках ленд-лізу надають ще один пакет військової допомоги на 400 мільйонів доларів. До нього входять, зокрема, ще 4 установки HIMARS, а до додаткового боєкомплекту - ще й ракети для них далекобійністю не у 70 кілометрів, як зараз, а ще і до 120 та навіть до 300 км. І тому Керченському мосту та російським кораблям у Севастополі слід приготуватися до своєї неминучої долі - бути знищеними та піти заданим курсом тобто нахуй.

comments powered by HyperComments