Російські агресори здійснили ракетний удар по Одесі (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Воскресенье, 3 апреля 2022, 11:49
Вранці 3 квітня росіяни здійснили ракетний удар по Одесі. Ніхто не постраждав, але над містом піднявся великий стовп диму.
Російські агресори здійснили ракетний удар по Одесі (ВІДЕО)

Сьогодні вночі, 3 квітня, відразу після четвертої ранку в Одесі оголосили повітряну тривогу. Згодом, біля шостої години, над містом пролунало кілька вибухів. Повітряну тривогу скасували згодом, о 6:40. Але біля 10-ї ранку повітряну тривогу оголошували ще раз.

Стало відомо, що саме за вибухи чули одесити. Як повідомляє оперативне командування "Південь", росіяни завдали ракетного удару по деяких об'єктах критичної інфраструктури на території міста Одеса. Постраждалих та загиблих немає, однак у деяких житлових будинках неподалік від місця удару повибивало вікна та пошкоджені дахи. Над містом здійнявся великий стовп диму з попелом.

Частину ракет, які були націлені на Одесу, збила українська протиповітряна оборона.

Нагадаю, ворог моніторить соціальні мережі автоматичними засобами для пошуку фото і відео з "картинкою" - куди влучили, що пошкодили і таке інше. Саме тому влада звертається до одеситів - не публікувати фото та відео наслідків ударів, бомбардувань та обстрілів, а також нашої військової техніки та позицій. Це смертельно небезпечно. Незважаючи на ці попередження, в Одесі знайшлися довбойоби, які знехтували попередженням та опублікували інформації про результати обстрілу - і зараз вони вже дають показання в СБУ. 

Що і куди влучило, що саме пошкоджено в Одесі - відомо, але скажемо про це згодом, коли це не буде мати наслідків.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон вже виступив із заявою про надання Україні більш серйозного озброєння саме для захисту нашої української Одеси. Він має на увазі зенітно-ракетні комплекси великого радіусу дії та протикорабельні крилаті ракети "Гарпун", які здатні знищити весь російський флот.

До речі, про російський флот. Хмарна погода робить визначення його позиції по космічним знімкам дуже складною справою. Але самі росіяни бідкаються, що напередодні один з їх нових ракетних фрегатів, скоріш за все "Адмірал Григорович", знаходився на зовнішньому рейді порта Одеси, десь в 10-20 кілометрах від берегу. Командир корабля влаштував шикування команди на верхній палубі. І саме в цей час фрегат було атаковано безпілотником, можливо навіть "Байрактаром". Його маленьких за калібром бомб було замало для суттєвого ушкодження великого бойового корабля, але екіпаж посікло чимало...

І наостанок ще одна гарна новина, про яку я вже казав напередодні. Агресори погодили з Туреччиною коридори для евакуації громадян з Маріуполя як сухопутним шляхом через Бердянськ, так і морським шляхом через коридор у Азовському морі - але також через порт Бердянськ. Нагадаю, що військовий флот Туреччини значно переважає флот росії та може, при необхідності, забезпечити себе у випадку обстрілу агресорами гуманітарних коридорів та евакуаційного транспорту.

 

comments powered by HyperComments