План бомбардувань Одеси розробив керівник знищення Маріуполя (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Вторник, 22 марта 2022, 12:18
Росіяни планують обстрілювати та бомбардувати школи та лікарні в Одесі, задля чого розповсюджують фейки. Керує цим командуючий тими військами, які зараз знищують обложений Маріуполь.
План бомбардувань Одеси розробив керівник знищення Маріуполя (ВІДЕО)

Напередодні 21 березня в Одесі декілька разів оголошували повітряну тривогу. Але ніч на 22 березня минула спокійно - без повітряних тривог та обстрілів міста.

Втім, одеситам не варто розлаблятися. Адже росія готує для Одеси сценарій обстрілів та бомбардувань школ та лікарень. Задля цього агресори готують та розповсюджують фейки, які згодом стануть виправданням для знищення Одеси.

21 березня на російському державному пропагандистьскому виданні "ТАРС" генерал-полковник Михайло Мізинцев заявив, що в одеські лікарні, начебто, перетворюють на військові бази, задля чого з них масово виписують пацієнтів. Сам Мізинцев зараз командує військами, які методично знищують обложений Маріуполь, саме він віддавав накази на обстріли та бомбардування пологових будинків, лікарень та драмтеатру у Маріуполі, саме він несе відповідальність за загиблих там українців. Раніше Мізинцев очолював російське військове угруповування у Сирії та зрівняв із землею сирійські міста. І зараз цей м'ясник націлився на Одесу.

Другий фейк розповсюдив зрадник української держави, мешканець Севастополя Борис Рожин, відомий на прізвисько "ColonelCassad". Він опубліковав фейк, начебто наказ від імені очільника Одеської військової адміністрації з переліком шкіл в Одесі, які мали б перетворитися на військові бази з вогневими точками.

Мета цих фейків одна - дати російським військовим та пропагандистам можливість звинуватити Україну та зробити з шкіл та лікарень мішені для ракетних та бомбових ударів. Саме так російські нацисти зробили у Маріуполі - спочатку вони вкинули у свої пропагандистські ЗМІ та "зливні бачки" фейки про, начебто, створення бази полку "Азов" у пологовому будинку - а потім розбомбили його. Так само вони зробили і з драмтеатром в Маріуполі. І саме так намагаються зараз знищити Одесу, вбити жінок та дітей.

На інших фронтах  бойових дій російських загарбників скрізь зупинили. Вони перейшли до оборони. А між Миколаєвом та Херсоном у результаті успішного контрнаступу української армії ворога змусили оборонятися на невигідних позиціях. Зокрема, у цьому районі 21 березня росіян в сьомий раз підряд знищили на аеродромі в Чорнобаївці - це зачароване місце, куди росіяни приходять, але більше не повертаються.

Загарбники, за даними Генштабу ЗСУ, втратили наступальний потенціал та мають запасів боєприпасів, палива та спорядження на три дні бойових дій. Підтягнути забезпечення вони не можуть - бо колони з припасами просто знищують.

Ростуть втрати росіян. За даними Генштабу ЗСУ, вони втратили більш як 15 300 людей. А за російськими джерелами, оприлюдненими напередодні у газеті "Комсомольская правда", а згодом видаленими з сайту - більш як 9800 осіб.

Вони втратили вже 509 танків, 1556 бронемашин, 252 артсистеми, 80 РСЗВ, 45 систем ПВО. В повітрі втрати росії складають 99 літаків, 123 вертольоти, 35 оперативно-тактичних безпілотників. На морі росія втратила ракетний корвет, десантно-штурмовий катер та два швидкісних катери. Також втрачено 15 одиниц спецтехніки та рівно 1000 автомобілів.


Поддержать развитие нашего издания можно, переведя любую сумму на банковскую карту в гривне:
4149 4993 7111 0758
Или через сервис Патреон
Половина ваших пожертвований будет передана для нужд Вооруженных сил Украины.
Наш телеграм-канал о войне и Одессе.

comments powered by HyperComments