Україна відновила виробництво патронів для стрілецької зброї

П'ятниця, 13 вересня 2024, 15:33
Український військово-промисловий комплекс відновив виробництво патронів калібру 5,45×39 та 5,56×45 мм для української армії.
Україна відновила виробництво патронів для стрілецької зброї

Вже опубліковані фото з полігону, де відстріляли патрони калібру 5,45×39 мм українського виробництва. За інформацією на упаковці, їх було виготовлено у червні 2024 року.

Згідно з маркуванням, патрони споряджені кулею з цільнометалевою оболонкою масою 4 грами. Її хвостова частина має закруглену конічну форму, що має позитивно вплинути на балістичні характеристики та точність пострілу. Балістика українських патронів при стрільбі на відстань 400 метрів схожа на аналогічну у радянських армійських патронів 7Н6 (5,45 ПС).

На частину упаковки нанесено маркування зі стандартом патрона SS109. Вони оснащуються цільнометалевою кулею зі свинцевим сердечником та сталевим незагартованим наконечником.

Після окупації росіянами "Луганського патронного заводу" у 2014 році "Укроборонпром" втратив свої потужності з виробництва боєприпасів до стрілецької зброї. Відновлення виробництва є видатним досягненням для українського оборонно-промислового комплексу.

comments powered by HyperComments