США надають 5,5 мільярдів доларів на зброю для України

П'ятниця, 27 вересня 2024, 15:02
Вказані 5,5 мільярдів - частина з позначеної напередодні президентом США Байденом суми у 7,9 мільярда для допомоги Україні.
США надають 5,5 мільярдів доларів на зброю для України

У США підтвердили виділення Україні $5,5 млн військової допомоги. Ці кошти могли «згоріти» наприкінці вересня після закінчення фінансового року у США. Про це повідомляється на сайті Державного департаменту США.

«Сьогодні у рамках пакета допомоги, яку президент Байден призначив перед своєю зустріччю з президентом Зеленським, Департамент повідомив Конгрес про намір спрямувати приблизно 5,55 млрд доларів на оборонні товари та послуги з запасів Міністерства оборони на військову допомогу Україна під повноваженнями президента», — йдеться у заяві.

Держсекретар США Ентоні Блінкен додав, що цей крок гарантує, що термін дії цих повноважень не закінчиться, і США зможуть повністю використати фінансування, виділене Конгресом.

Ця сума - друга частина оголошеного вчора, 26 вересня, фінансування військової допомоги Україні на загальну суму у 7,9 мільярда доларів. На інші 2,4 мільярда вже робляться замовлення виготовлення нового озброєння для України.

comments powered by HyperComments