Збито 25 шахедів: російський удар у ніч на 2 червня

Неділя, 2 червня 2024, 12:32
Вночі 2 червня росіяни завдали повітряний удар дронами-камікадзе. Чвстину ворожих шахедів збили в Одеській області.
Збито 25 шахедів: російський удар у ніч на 2 червня

Увечері 1 червня росіяни знову почали запускати свої дрони-камікадзе з південного напрямку. Всього, за офіційними даними Командування повітряних сил ЗСУ, запустили 25 таких бляшанок-мопедів. Запускали із мису Чауда (Крим), районів Єйськ та Приморсько-Ахтарськ – рф.

В Одеській області через загрозу атаки дронів повітряна тривога була з 23:30 по 3:05. В інших областях тривога була значно довша - останній шахед було збито аж після 9-ї години ранку.

Потім в Одесі ще раз оголошували повітряну тривогу о 4:10 ночі всього на 20 хвилин - через небезпеку ракетного удару балістикою, але насправді нічого не прилетіло. 

Упродовж ночі сили ППО збили до 7-ї ранку 24 шахеди у Миколаївській, Одеській, Херсонській, Київській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Вінницькій областях, 25-й - збили пізніше. З цієї кількості 5 дронів збили у Одеській області та ще 11 у Миколаївській за даними Повітряного командування "Південь".

Крім того, минулої ночі росіяни запустили ракету "Іскандер-К" з Криму та зенітну ракету С300 по наземній цілі з окупованої частини Донецької області, які не було збито.

Також напередодні російські окупанти атакували Херсонську область балістичною ракетою (ймовірно «Іскандер-М»), а Миколаївщину - зенітною керованою ракетою С-400.

comments powered by HyperComments