По Україні завдали черговий комбінований повітряний удар

Воскресенье, 24 марта 2024, 10:20
У ніч на 24 березня знову відбувся повітряний удар, який росіяни завдавали комбіновано - спочатку дронами-камікадзе, а потім крилатими ракетами з стратегічних бомбардувальників. Цілями удару стали Одеська, Львівська області, Київ та інші регіони.
По Україні завдали черговий комбінований повітряний удар

Сопчатку нагадаємо, що вдень 23 березня, близько 11:44, росіяни завдали ракетний удар по Одеській області. Ракету було зафіксовано відразу після сигналу повітряної тривоги - це була балістична ракета "Іскандер-М", яка впала десь у поле у південних районах Одеської області та не завдала шкоди.

Потім росіяни вже увечері росіяни запустили 28 ударних дронів з південного напрямку з традиційних локацій у Приморського-Ахтарську та на мисі Чауда.

Після півночі стало відомо про послідовний зліт з різних авіабаз стратегічних бомбардувальників Ту-95, загальна кількість яких дійшла аж до 14. Після 3-ї години ночі вони випустили ракети - 29 ракет типу Х101.

В Одеській області за вечір повітряну тривогу перед ударами дронів типу "шахед" оголошували кілька разів починаючи з 20:37 - і останню з цих тривог скасували о 2 ночі. Але вже о 3:24 оголосили повітряну тривогу через ракетну небезпеку, яка тривала до 6-ї ранку.

В результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА «Shahed-136/131» у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей.

Одна російська крилата ракета залетіла на 39 секунд на територію Польщі в районі села Осердув. Далі вона полетіла на Львів. Міноборони країни повідомляє, що її маршрут відслідковували і «вжили необхідних заходів із захисту». Що це означає, у відомстві не уточнили.

До 10 ракет було збито на підходах до Києва - до столиці вони не долетіли. До 20 ракет та 7 "шахедів" атакували Львівську область. 15 дронів збито у Дніпропетровській області, по 3 - у Одеській і Миколаївській, ще 1 - у Херсонській області. 

На Дніпропетровщині ворог намагався атакувати об'єкти ерегетики. Через падіння уламків у Кривому Розі пошкоджені тепломережі і лінія електропередач. Уламки збитого безпілотника пошкодили енергообʼєкт на Нікопольщині. Фахівці працюють над відновленням електропостачання. На Львівщині під удар потрапив обʼєкт критичної інфраструктури. Як повідомив голова ОВА Максим Козицький, на місці влучання виникла пожежа. 

Повернувся ворог і до терору Подунав'я  на півдні Одеської області. Влучанням завдано пошкоджень припортовій інфраструктурі.

comments powered by HyperComments