Чому ППО не може збити всі запущені на Одесу дрони

Вівторок, 5 березня 2024, 14:11
Речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що через географічні особливості розташування Одеси на березі моря сили ППО не завжди можуть збити всі запущені росіяним дрони-камікадзе.

Системі ППО не завжди вдається перехопити всі запущені на Одесу ворожі безпілотники та ракети через специфіку географічного розташування міста.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в телеефірі, пояснюючи підсумки завданого минулої ночі удару по Одесі. Нагадаємо. з 22 запущених на Одесу "шахедів" було збито 18.

Він зазначив, що Одеса знаходиться на узбережжі Чорного моря, і це густонаселене місто, яке фактично знаходиться на кордоні узбережжя. «Великі будинки, інфраструктура. Тому розташування протиповітряної оборони саме в Одеському регіоні побудовано так, що не завжди вдається перехоплювати і безпілотники, і ракети на підступах до міста. Це викликано його географічним розташуванням», – зазначив речник ПС ЗСУ.

Ігнат також нагадав, що сьогодні вночі було збито 18 ударних БПЛА із 22. «Застосовувалися зенітно-ракетні системи Повітряних сил, а також мобільні вогневі групи. На жаль, не вдається знищувати всі безпілотники, якими атакує росія з півдня. Зокрема, з окупованого Криму, а також із приморсько-ахтарського завдають ударів. Цього разу - Балаклава, саме звідти було запущено безпілотники», – заявив Ігнат.

У відео - огляд подій.

comments powered by HyperComments