Ворог атакував Одесу дронами-камікадзе (ВІДЕО)

Среда, 28 февраля 2024, 09:32
У ніч на 28 лютого сталася повітряна атака росіян на Одесу.
Ворог атакував Одесу дронами-камікадзе (ВІДЕО)

Увечері 27 лютого, після 20-ї години, стало відомо про запуск росіянами дронів-камікадзе типу "шахед". Також увечері в Одеській області система ППО працювала по розвідувальним дронам росіян.

О 21:25 в Одесі оголосили повітряну тривогу, що тривала до 23 години. Майже весь цей час тривала повітряна атака міста дронами типу "Шахед", Всього росіяни запустили 10 таких дронів з Приморсько-Ахтарську. На Одесу дрони заходили різними курсами, як прямо з моря, так і в обхід - від Коблевого та Затоки.

Всі 10 дронів були збиті - робота ППО виявилася успішною. При цьому в Одесі було чутно роботу ППО та потужні вибухи - від збитих "шахедів".

Протягом 1,5 години підрозділи ППО в відбивали цю атаку. 9 дронів було збито над Одесою та околицями, десятий - над Миколаївською областю.

Під час маневрів над промисловою зоною Одеси, уламки збитого дрона пошкодили трансформатор одного з об'єктів критичної інфраструктури. Сталося замикання і загоряння. Співробітники ДСНС оперативно ліквідували пожежу. 

Також вночі росіяни з окупованої частини Донецької області обстріляли сусідні райони зенітними ракетами С300.

Вже вночі стало відомо про перебування у повітрі декількох російських стратегічних бомбардувальників. Через те, що три літаки Ту-22 знаходилися над Чорним морем і при цьому існувала загроза пуску ракет з низ - то на півдні України, в тому числі в Одесі, з 4:45 по приблизно 5:30 була ще одна повітряна тривога.

І ще зауважимо, що за останню добу на східному напрямку було збито два російські бомбардувальники Су-34. Один був збитий ще увечері 26 лютого, другий - вдень 27-го.

comments powered by HyperComments