Як союзники будуть посилювати авіацію та ППО України

Понедельник, 8 января 2024, 11:36
Блок НАТО продовжує підтримку України щодо посилення її авіації за рахунок прискорення освоєння винищувачів F-16 та надання великої партії зенітних ракет до комплексів Patriot.
Як союзники будуть посилювати авіацію та ППО України

Держави-члени НАТО не відмовляються від підтримки України у війні проти Росії. На даному етапі з’явилася ініціатива, як допомогти ЗС ЗСУ проводити операції у повітряному просторі. Так, обговорюється надання Києву літаків F-16 разом із інструкторами для навчання пілотів.

Також створюється коаліція країн, яким дадуть тисячу ракет для ППО Patriot. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Так, 3 січня міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам оголосив, що його країна надає два навчально-тренувальних винищувачі F-16 та 10 інструкторів для навчання українських військових у Данії.

Він запевнив, що партнери України працюватимуть «день та ніч» над створенням міцних та сучасних українських Військово-повітряних сил.

Крім того, у Північноатлантичному альянсі також оголосили, що Агентство підтримки та закупівель НАТО підтримає коаліцію держав-членів у закупівлі до 1000 ракет Patriot для посилення протиповітряної оборони країн-членів. У коаліцію входять Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія.

comments powered by HyperComments