Вночі знову був удар шахедами

Воскресенье, 7 января 2024, 10:04
У ніч на 7 січня росіяни здійснили повітряний удар дронами-камікадзе по півдню України.
Вночі знову був удар шахедами

У ніч на 7 січня 2024 року окупанти атакували 28-ма ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” з району Приморсько-Ахтарськ – рф. та трьома зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої Донеччини.

Основні напрямки удару – південь та схід.

Декілька дронів летіли на Одесу і Чорноморськ з моря, інші заходили до Одеської області "транзитом" з Миколаївської. Та не долетіли. 

У Дніпрі внаслідок влучення пошкоджені багатоповерхівки, адмібудівля, гуртожиток і заклад освіти, знищені чотири авто. Надзвичайники врятували 6 людей, зокрема двох дітей.

У Кропивницькому районі уламки збитого "шахеда" пошкодили приватний будинок та лінію електропередач. Без постраждалих.

Увечері, 6 січня, відбулось влучання БпЛА типу «Shahed-131/136» в рекреаційній зоні Миколаївщини, внаслідок чого на одній із законсервованих баз відпочинку сталося займання. Пожежу оперативно ліквідовано. Без постраждалих.

21 ворожий БпЛА знищено силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України, що дає ефективність ППО у 75%.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Протиповітряна оборона працювала у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької та Черкаської областей. 

Також в ніч на 6 січня росіяни запустили всього два "шахеди", які обидва збили у Миколаївській та Хмельницькій областях.

Всього за січень росіяни запустили 106 дронів-камікадзе, з яких ППО знищила 90.Таким чином, за 7 днів січня ППО збиває "шахеди" з загальною ефективністю 84%.

comments powered by HyperComments