Формат конференції союзників України "Рамштайн" змінився

Пятница, 24 ноября 2023, 11:11
Щомісячна конференція союзників України формату "Рамштайн" змінює пріоритети діяльності на формування нових коаліцій та довгострокову підтримку.
Формат конференції союзників України "Рамштайн" змінився

Формат роботи Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") змінився з вересня цього року. Наразі він орієнтується на довгострокову підтримку нашої країни. Про це на брифінгу в Military Media Center заявив виконувач обов'язків начальника департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони України Геннадій Коваленко.

"З вересня ми перейшли у формат "Рамштайн 2.0". "Рамштайн 2.0" - це перехід від задоволення невідкладних потреб (quick needs) до більш системної, планової та довгострокової роботи", - розповів Коваленко.

Він уточнив, що в рамках нового формату обговорюється стратегічне довгострокове планування допомоги Україні в рамках коаліцій - авіаційної, протиповітряної, танкової, артилерійської та коаліції посилення безпеки Чорного моря.

22 листопада, відбулася чергова зустріч Контактної групи з питань оборони України. У ході засідання учасники домовилися створити нову коаліцію у рамках допомоги нашій країні - протиповітряну. Її очолили Франція та Німеччина. Як уточнив міністр оборони України Рустем Умєров, до коаліції вже приєдналися 20 країн.

comments powered by HyperComments