Як росіяни атакували Одесу (ВІДЕО)

Понедельник, 6 ноября 2023, 09:20
Вдень і увечері 5 листопада росіяни два рази обстріляли Одесу та її околиці, намагаючись поцілити у портову інфраструктуру, але насправді обстріляли історичний центр міста.

Загалом за день 5 листопада в Одесі було три рази оголошено повітряну тривогу. 

Під час другої тривоги, оголошеної о 15:46, ми в Одесі почули дуже віддалені звуки вибухів. Це росіяни двома ракетами спробували атакувати портову інфраструктуру міста Чорноморськ. Одна з ракет, протирадіолокаційна типу Х31, дала влучання в об’єкт інфраструктури. Поранення отримали три співробітники. Пошкоджено адмінбудівлю. Крім того, через вибухову хвилю у навколишніх будинках вибило шибки та вікна.

А ось третя повітряна тривога, оголошена майже о 21-й годині вечора, стала дуже важкою. Майже одночасно з сиренами над містом пролунали два дуже потужні вибухи, які чули буквально всі одесити. Це були дві ракети - одна балістична "Іскандер-М" та одна надзвукова крилата "Онікс". Після цих ракет десь за півгодини почалася атака дронами-камікадзе - під час відбиття якої було чутно дуже активну роботу системи ППО.

Майже відразу деякі відверто проросійські телеграм-канали, які видають себе за "одеські", почали публікувати фото та відео з одного з місць прильотів і, на жаль, це підхопили і звичайні медіа.

За інформацією від Одеської ОВА, в Одесі є влучання ракет у середмістя та по промисловій будівлі, що вже не використовувалася. Вибуховою хвилею пошкоджено кілька багатоповерхових житлових будинків та музей в історичній частині міста (зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО). 

Ударні дрони "Shahed-131/136" росіяни спрямували по припортовій інфраструктурі Одеси. 15 безпілотників знищили наші сили ППО. Влучанням пошкоджено складські приміщення, розвантажувальну спецтехніку, автівки з зерном. Пожежу оперативно ліквідовано.

Один з цих прильотів у центрі Одеси був прямо по вулиці Софіївській - ракета, скоріше за все "Онікс", влучила прямо у трамвайні колії, зробивши там велику воронку, вирву та пошкодивши сусідні будівлі, в тому числі пам'ятку архітектури - Одеський художній музей. Там потріскалися стіни, вибиті вікна, постраждали деякі картини. Змінено рух трамваїв -  маршрут №7 розділено на дві частини - від вул. Паустовського до Пересипського мосту і від Люстдорфу до Тираспольської площі, маршрут №12 скорочено від Слобідки до Херсонського скверу, а №15 подовжено від Тираспольскої площі до Олексіївської площі для компенсації відсутності 12-го. 8 людей отримали легкі поранення.

Загалом, за даними командування Повітряних сил, з 20.00 вечора 5-го до опівночі 6-го листопада 2023 року окупанти атакували Україну кількома типами ракет та ударними  дронами.

Було випущено по одній керованій авіаційній ракеті Х-31 та Х59 із повітряного простору окупованої Херсонщини.
Також зафіксовано пуск протикорабельної ракети П-800 «Онікс» та балістичної ракети «Іскандер-М» з території окупованого Криму у напрямку Одеси.
Із району мису Чауда (Крим) зафіксовано пуски 22 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

В результаті бойової роботи системи ППО загалом знищено 15 ударних БпЛА “Shahed-136/131” та одну керовану авіаційну ракету Х-59. 

Таким чином, ми бачимо, що у вечірньому ударі було збито 15 з 22 дронів та 1 ракета з 4 запущених.

comments powered by HyperComments