Україна буде отримувати ракети ATACMS до звільнення всіх окупованих територі

Понедельник, 23 октября 2023, 11:35
США будуть постачати певну кількість ракет ATACMS до повного звільнення всіх окупованих українських територій.
Україна буде отримувати ракети ATACMS до звільнення всіх окупованих територі

Постачання США Україні ракет ATACMS триватимуть, доки наша держава не звільнить всі свої території. Про це в інтерв’ю Українському Радіо заявив Секретар РНБО Олексій Данілов.

"Це не перше і не останнє отримання нами ракет ATACMS. У нас є домовленість з нашими партнерами, що ми їх використовуємо виключно по території нашої країни, яка на сьогодні тимчасово загарбана терористами. Ми висловлюємо подяку нашому Президенту за те, що він безпосередньо займається цим питанням. Спілкуючись з президентом Сполучених Штатів, щоразу Зеленський порушує питання саме далекобійної зброї", - зазначив Секретар РНБО.

Він також зауважив, що це питання є ключовим у перемовинах президентів України та США.

Щодо технічних характеристик ATACMS Данілов додав: "Я не можу сьогодні говорити, на яку відстань вони будуть відправлятися. Я точно можу сказати, що у декого буде горіти одне місце після наступних партій. І це буде обов'язково продовжуватися до того часу, поки ми не звільнимо наші території. До цього часу поставки зброї не зупиняться".

17 жовтня, повідомлялось, що ЗСУ вдарили по гелікоптерах та обладнанню аеродромів у Луганську та Бердянську. Після цього видання The Wall Street Journal повідомило, що ЗСУ у вівторок вперше вдарили ракетами ATACMS по російських військах. Однак де саме їх застосували у матеріалі не уточнюється. Пізніше інформацію про застосування ATACMS підтвердив президент Володимир Зеленський. 

І вже після цього Білий дім офіційно підтвердив надання Україні ATACMS.

OSINT-аналітики повідомляють, що внаслідок ударів ракетами ATACMS по аеродромах у Бердянську та Луганську було знищено 9 російських гвинтокрилів. За даними дослідників, в результаті удару знищено 7 Ка-52 "Алігатор" та 2 гвинтокрили Мі-8. Ше 15 гвинтокрилів (8 Ка-52 та 7 Мі-8) отримали пошкодження різного ступеня.

 

comments powered by HyperComments