Ворог атакував Одеську область і Київ

Среда, 6 сентября 2023, 09:09
Майже всю ніч з 5 на 6 вересня росіяни здійснювали повітряний удар по південній частині Одеської області та по Києву.

В Одеській області минулої ночі було відразу дві повітряні тривоги, пов'язаних з російськими повітряними ударами. Перша тривога була з половини першої до початку четвертої ночі - в цей час на південні придунайські райони Одеської області здійснювалася атака дронами-камікадзе. Друга тривога була з 5-ї до 6-ї ранку - в цей час росіяни випустили ракети по Києву.

Про те, що буде повітряний удар, ми зрозуміли біля півночі, коли стало відомо про запуск великої групи "шахедів" та про зліт кількох стратегічних бомбардувальників Ту-95.

Всього росіяни випустили кількома хвилями в різний час 33 повітряні цілі, які були зафіксовані над Україною.

25 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південно-східного та південного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Чауда), всі або майже всі вони летіли на Одеську область - на Ізмаїл та Рені..

7 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, випущені з 9 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Енгельса. Це свідчить про те, що частина ракет, випущених росіянами просто впала - і про такі падіння під час минулих разів досить багато інформації.

1 балістичну ракету “Іскандер-М”;

По маршруту слідування ракет та дронів працювала протиповітряна оборона. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження. 

Система ППО загалом збила 23 повітряні цілі:

7 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;

1 балістичну ракету “Іскандер-М”;

15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”, важливо, що всі 15 збили над Одеською областю.

В цілому протягом майже трьох годин російські терористи атакували Ізмаїльський район Одеської області ударними безпілотниками.

На жаль, одна людина загинула. Співробітник агропідприємства, який отримав важкі поранення, помер у лікарні. 

У кількох населених пунктах зафіксовані руйнування та пожежі. Пошкоджено об'єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури: елеватори, адміністративні будівлі, агропідприємства.

Таким чином, ми бачимо, що удар дронами-камікадзе знову був відносно вдалим для росіян - адже не було збито цілих 10 дронів, які кудись влучили. Оці "шахеди" знову показали себе як найточнішу зброю росіян. Натомість всі випущені ракети, в тому числі балістичний "Іскандер", були збиті - і це говорить про високу якість системи ППО над Києвом. Тут росіянам не допоміг навіть складний і заплутаний маршрут польоту крилатих ракет.

comments powered by HyperComments