На росію був масштабний удар українських дронів

Среда, 30 августа 2023, 12:12
У ніч на 30 серпня ціла низка російських військових об'єктів на російській та окупованій території опинилася під ударом українських безпілотників.

Ми зібрали в один ролик кадри з влучень українських безпілотників по російським військовим об'єктам.

Було атаковано аеропорт Пскова, який за 700 кілометрів від українського кордону (і набагато ближче до Естонії та Латвії). Атака на Псков була тривалою, лунали вибухи, було видно заграву. Попередньо, були атаковані аеродром та військова частина ГРУ. Головне управління розвідки Міноборони України підтверджує знищення чотирьох військово-транспортних літаків ІЛ-76, пошкодження ще декількох, також можливо пошкоджені один-два бомбардувальники Ту-22. Там пролунало щонайменше 13 вибухів.

У Брянську чи то дрони, чи їхні уламки потрапили по заводу мікроелектроніки "Кремній", який випускав електронні компоненти до зенітно-ракетних комплексів та ракет "Іскандер", а також по адміністративній будівлі слідчого комітету, що викликало низку загорянь. Повідомляється, що пожежі вже загашено.

У Калузькій області безпілотник потрапив у нафтовий резервуар, це підтвердив губернатор. Займання, за його даними, ліквідовано (резервуар, як заявляється, був порожнім).

Були вибухи у Тулі Орловської області, зафіксовано пожежу. Також безпілотник зазнав аварії над територією Рузського району Московської області. Дрони були збиті над Рязанською та Орловською областями. У всіх цих випадках про наслідки та руйнування поки що нічого не відомо.

Про масований наліт на Крим повідомила місцева "влада". У Севастополі заявили про відбиття атаки з моря, подробиці пообіцяли пізніше.

Нагадаємо, за ніч на 30 серпня росіяни випустили по Україні 44 повітряні цілі - 28 крилатих ракет та 16 безпілотників, з яких було збито 43 (всі 28 ракет та 15 з 16 дронів).

comments powered by HyperComments