Армія України продовжує наступ на двох напрямках

Пятница, 25 августа 2023, 11:45
За повідомленням Генштабу, українська армія продовжує наступати на двох напрямках - у бік Мелітополя та під Бахмутом.
Армія України продовжує наступ на двох напрямках

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. При цьому головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сказав американським чиновникам, що ЗСУ перебувають на порозі прориву, повідомив напередодні Wall Street Journal. За даними видання, офіційні особи США та України впродовж кількох тижнів були залучені в інтенсивні дебати з приводу стратегії і тактики контрнаступу.

За даними неназваного американського чиновника, під час однієї з розмов з американцями Валерій Залужний відповів: «Ви не розумієте природу цього конфлікту». «Це не боротьба з заколотниками. Це Курськ», — додав командувач, маючи на увазі ключову битву Другої світової війни між Німеччиною і СРСР.

Станом на ранок 25 серпня на напрямках Новоданилівка - Новопрокопівка та Мала Токмачка - Очеретувате мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

Російські окупанти вели безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує резерви.

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Тривають важкі бої.

comments powered by HyperComments