Україну атакували дронами: постраждали Одеська область і Київ

Среда, 2 августа 2023, 09:25
В ніч на 2 серпня відбулася чергова масштабна повітряна атака України, в ході якої росіяни застосовували лише дрони-камікадзе іранського виробництва.
Україну атакували дронами: постраждали Одеська область і Київ

Останнім часом росіяни вирішили не давати нам спокою - і почали дуже часто піднімати у повітря винищувачі МіГ-31 з авіабази Саваслейка десь під Нижнім Новгородом. Ці винищувачі є носіями гіперзвукових ракет "Кинджал", тому кожного разу по всій території України оголошують повітряну тривогу. Саме таким чином за день 1 серпня в Одеській області три рази оголосили повітряну тривогу і лише вранці 2 серпня - ще два рази.

Однак основний свій удар в ніч на 2 серпня росіяни здійснили виключно іранськими дронами-камікадзе типу "шахед". Ракетного удару не було. Пуски "шахедів" здійснювались із трьох районів – від Курську у напрямку на Київ, з Приморсько-Ахтарську у напрямку до центральних областей України та з містечка Чауда в Криму в напрямку на південь Одеської області. Про загальну кількість запущених дронів командування повітряних сил не повідомляє.

Одеська область, а конкретніше - її південні райони, стала однією з основних цілей російського удару, і повітряна тривога під час атаки дронів тривала майже три години. Весь цей час росіяни атакували портову інфраструктуру в Ізмаїлі, частина дронів збита. Однак були "прильоти", пошкоджено зерновий елеватор в порту, інша портова та промислова інфраструктура, виникли пожежі.

У Києві уламки збитого дрону пошкодили адміністративну будівлю у Соломенському районі.

Всього сили ППО збили в цю ніч 23 дрони, більшість з яких - над Одеською і Київською областями, в тому числі більше 10 над Києвом та околицями, де були знищені всі повітряні цілі.

Таким чином ми знову бачимо спроби росіян бити саме по портам, по експортній транспортній інфраструктурі. І показово, що це було буквально наступного дня після того, як до Ізмаїлу прийшли під завантаження перші торгівельні судна після завершення через російський саботаж "зернових угод" та початку системних ударів росіян по портам. Скоріш за все, росіяни вирішили, дізнавшись про це, цілеспрямовано вдарити по ізраїльським, грецьким та турецьким суднам.

comments powered by HyperComments