Ізраїль планує продати танки Merkava Україні та Польщі

Понедельник, 19 июня 2023, 14:09
Міністерство оборони Ізраїлю наразі веде перемовини щодо продажу танків Merkava ранніх модифікацій двом країнам Східної Європи - Україні та Польщі.
Ізраїль планує продати танки Merkava Україні та Польщі

Про можливість першої в історії ситуації з продажем ізраїльських танків іншим державам повідомляє ізраїльське видання Walla з посиланням на власні джерела.

Так, польський військовий експерт у коментарі виданню заявив, що танки призначаються для Польщі та України. “Україна має танки і бронетранспортери, але готується до війни, що триває, і вже намагається накопичити сили до кінця 2024 року”, — сказав він.

За словами експерта, є можливість, що дані танки будуть модернізовані або в Ізраїлі, або за сприяння партнерів з польської оборонної промисловості.

Walla при цьому пише, що ізраїльський уряд, ймовірно, піддався американському тиску, щоб допомогти Україні попри зусилля “підтримувати стабільні відносини з Москвою”.

Очікується, що на прохання Білого дому міністр оборони Ізраїлю поговорить телефоном на початку цього тижня з міністром оборони України. Повідомляється, що вони планують обговорити “нелетальну” ізраїльську допомогу Україні.

comments powered by HyperComments