Повітряні удари завдали по Києву та столиці держави-агресора

Вторник, 30 мая 2023, 09:09
В ніч на 30 травня росіяни знову завдали удару по Києву дронами-камікадзе. Одеса залишилася поза увагою росіян - адже під удар потрапила і навіть російська столиця Москва.

Вночі 30 травня Київ в третій раз за останню добу став ціллю російського повітряного удару. У проміжок часу з 23:30 по 4:40 росіяни з північного та південного напрямків запустили на Київ 31 дрон-камікадзе "Шахед-136". Загалом це була 17-та атака на Київ з початку травня.

Система ППО збила 29 з цих дронів.

Однак, уламки збитих безпілотників спричинили ряд пошкоджень і пожеж. Найбільше постраждав багатоповерховий житловий будинок у Голосіївському районі, де вигоріло два верхніх поверхи та є руйнування.

Одеса та південь України взагалі під час цього нічного удару залишилися поза увагою росіян. Тут навіть не було повітряної тривоги.

Також нагадаю, що вчора вдень, близько 11:30, росіяни здійснили потужний ракетний удар по Києву, застосувавши 11 ракет "Іскандер" модифікацій "М" і "К" - відповідно, балістичних і крилатих. Всі ці ракети були збиті ППО, причому працювали системи Patriot. Цей удар відбувся у такий час, коли люди були на роботі, на навчанні - тобто тоді, коли влучення у будь-який об'єкт могло призвести до дуже численних жертв.

Але все ж і про добрі новини. Вночі та вранці 30 травня мешканці москви та московської області почали масово повідомляти про дрони невідомого походження та роботу вже російського ППО по ним. Зведені дані про ситуацію нальотом безпілотників на москву на даний момент: 13 дронів збиті на підльоті до москви (Рубльовка, Красногірський район, Істринський район, Нова Москва). Ще три влучили у житлові будинки (Ленінський проспект, Профспілкова вулиця, вулиця Атласова) - через роботу російської ППО роботи РЕБ. Всього ж було до 25 дронів, частина з яких навіть впала сама, зачепившися за дерева чи лінії електропередач.

Мені не дуже зрозуміло, чому росіяни масовано атакують саме Київ, де всі їх ракети та дрони у будь-яких комбінаціях збиваються. Ймовірніше за все, росіяни намагаються залякати людей - але насправді з зовсім протилежним результатом. Можливо, вони гадають, що зірвуть таким чином логістику ЗСУ чи зможуть зірвати якісь плани українського керівництва на найвищому рівні. Але гадати тут не треба, правильна відповідь знаходиться у валізці, що стоїть під путіним - що там йому в одне місце стрельне, так і буде. Ще мені цікаво, звідки злетіли ті дрони, які атакували москву, оскільки Україна офіційно не завдає ударів по російській території. А тому такі дрони могли злетіти десь у брянську чи навіть з лубянки.

comments powered by HyperComments