Як в Україну будуть надходити танки Leopard

Понедельник, 6 февраля 2023, 17:52
Німеччина планує надати Україні танки Leopard 1 та Leopard 2 максимально оперативно. Одночасно у Польщу вже привезли перший такий танк для України з Канади.
Як в Україну будуть надходити танки Leopard

Німеччина виконає свою обіцянку щодо танків і передасть їх якомога швидше. Про це 6 лютого  заявив заступник речника уряду ФРН Вольфганг Бюхнер. 

«Федеральний уряд виходить з того, що обіцяні танки Leopard будуть доставлені швидко», - сказав Бюхнер.

Він додав, що це буде незалежно від того, коли це зроблять інші партнери. Німеччина виконає свою обіцянку, але водночас сподівається, що це вдасться зробити разом з іншими країнами.

Бюхнер підтвердив, що «інтенсивні переговори» з іншими країнами, які планують також передати танки цього типу, ведуться постійно, але не став розкривати деталі.

Зауважимо, що німецькі ЗМІ написали про те, що серед партнерів виникли проблеми щодо передачі Leopard 2 Україні. Можливо, з боку європейських партнерів практично немає жодних зобов’язань щодо танків, отже Німеччина, яку звинувачували в затягуванні з рішенням, наразі опинилася в авангарді та змушена підштовхувати партнерів і союзників передати свої танки.

Очевидно, з огляду на таку ситуацію, на необхідність створити обіцяні два танкові батальйони, уряд ФРН неочікувано швидко погодив передачу Україні більш старих танків Leopard 1 із запасів промисловості.

Також вранці Перший канадський танк «Leopard 2А4» для України уже прибув до Польщі, — міністр оборони Канади.

Це перший танк з 4 запланованих. 

Він поки що буде використовуватися для навчання українських танкістів на території Польщі. 

 

comments powered by HyperComments