Німеччина передасть Україні 88 танків Leopard 1

Пятница, 3 февраля 2023, 14:40
Додатково до вже погодженої першої невеликої партії танків Leopard 2 Німеччина передасть Україні також 88 більш старих танків Leopard 1 після ремонту та модернізації.
Німеччина передасть Україні 88 танків Leopard 1

Берлін схвалив плани німецького виробника зброї Rheinmetall передати Києву 88 своїх старих танків Leopard 1 після ремонту на суму 100 млн євро, пише в п’ятницю, 3 лютого, німецька Sueddeutsche Zeitung із посиланням на «урядові джерела».

Політика Берліна щодо передавання танків для України змінила вектор: дев’ять днів тому канцлер Німеччини Олаф Шольц погодився надіслати одну роту танків Leopard 2 до Києва в рамках європейської коаліції.

Проте, як зазначає видання, є великий ризик отримати вузькі місця в постачанні. Старі Leopard 1 більше не виробляються, а їхні снаряди мають інший калібр, ніж новіші Leopard 2.

Ці танки надаються, скоріш за все, з тих запасів, які є в наявносту у їх виробника.

Танки Leopard 1 мають масу до 42 тон, вони вироблялися до 1984 року, мають на озброєнні 105-мм нарізну гармату, кулемети, можуть розвивати швидкість до 65 км/год.,їх системи зв'язку та керування вогнем після модернізацій доведені до рівня танку Leopard 2.

У відеосюжеті - аналіз постачання Україні танків стандарту НАТО - у якій кількості, у які терміни, від яких країн та яких моделей. Чим танки НАТО відрізняються від танків радянського зразка? Яких результатів слід очікувати від отримання таких танків у значній кількості?

comments powered by HyperComments