Росіяни більше не можуть обстрілювати Одесу (ВІДЕО)

Понедельник, 14 ноября 2022, 16:04
Станом на листопад 2022 року росіяни вже не мають можливостей обстрілювати Одесу та Одеську область ракетами - ані з повітря, ані з моря, ані з території окупованого Криму. Це результат якісної роботи ППО, дефіциту ракет у російських агресорів та стратегічної поразки чорноморського флоту.
Росіяни більше не можуть обстрілювати Одесу (ВІДЕО)

Вже більше тижня в Одеській області не було російських ракетних обстрілів. Хоча, .за інформацією Одеської військової адміністрації, росіяни намагаються активізувати повітряну розвідку Одеської області - з метою виявити якісь потенціальні цілі для майбутніх обстрілів.

Чому саме росіяни припинили обстрілювати Одесу - розбираємося у відеосюжеті про оперативну ситуацію за 14 листопада.

Втім, стріляти по Одеській області росіянам нічим або майже нічим. Чому? Ракети з літаків, що базуються в Криму, ефективно збивають - це показує досвід останніх тижнів. Протикорабельні ракети "Онікс", якими росіяни гатили з території Криму по Одесі та прибережним районам Одеської області - майже закінчилися. Ракети корабельного базування "Калібр" теж майже закінчилися, також значна частина російських ракетних кораблів вийшла з ладу.

Залишаються хіба що старі ракети Х-22 та трохи новіші Х-101 з стратегічних бомбардувальників - які росіяни не можуть застосовувати часто і масовано, окрім того, від третини до половини таких ракет падає кудись відразу після запуску і не долітає навіть до території України. Ракети "Іскандер"? А їх вже майже нема. Ракети "Кинджал" - це дуже "штучний" товар, їх всьго було кілька десятків, а більше половини вже теж нема. Безпілотники? Після перших "прильотів" у жовтні їх навчилися дуже ефективно збивати. 

Окрім того, на безпеку Одеси та Одеської області дуже впливає робота "зернового коридору". Формально це заборона обстрілювати портову інфраструктуру Одеси, Чорноморська та Південного, а також заборона російським кораблям заходити у акваторію, де йдуть торгові судна до наших портів. Фактично, з урахуванням вкрай низької точності російських ракет - це означає припинення обстрілів саме великих міст Одеської області - вже вказаних Одеси, Чорноморська та Південного.

Тому, загалом, успіхи дипломатії щодо судноплавства та якісна робота ППО дуже ефективно захищають Одесу.

comments powered by HyperComments