Вперше за довгий час Одесі не загрожують російські ракетні кораблі (ВІДЕО)

Вторник, 1 ноября 2022, 17:17
1 листопада у Чорному морі вперше за кілька місяців не зафіксованого жодного ракетного корабля російського флоту, який міг би загрожувати Одесі ракетним обстрілом.
Вперше за довгий час Одесі не загрожують російські ракетні кораблі (ВІДЕО)

Вранці 1 листопада у Чорному морі перебуває 7 кораблів та катерів російського флоту, з яких лише один - з крилатими ракетами "Калібр", всього 8 ракет у залпі. А вже у середині дня єдиний ракетний корабель повернувся у базу, скоріш за все - у Севастополь. А склад оперативного з'єднання чф рф у морі скоротився до 6 одиниць взагалі без ракетних кораблів.

Але слід зазначити, що росіяни загалом мають у Чорному морі, теоретично, 6 надводних кораблів та 4 підводних човни з крилатими ракетами "Калібр". Однак, коли зараз два фрегати проекту 11356 "Адмирал Макаров" та "Адмирал Эссен" небоєздатні через несправності та пошкодження, а наявність модуля з пусковими установками "Калібрів" на патрульному корветі типу 22160 "Василий Быков" не підтверджена, то у росіян залишаються в строю з ракетних кораблів лише 3 невеликих корвети типу 21631 та підводні човни, частина з яких має несправності.

Таким чином, значна частина російських ракетних кораблів зараз виведена з ладу, але не слід виключати можливості виходу на позиції для запуску ракет одного чи декількох підводних човнів, а також 1-2 ракетних корветів.

На відео - аналіз ситуації з російським флотом у Чорному морі та судноплавства станом на 1 листопада. Також дивіться, як виглядає пошкоджений фрегат "Адмирал Макаров" у Севастополі після успішного удару катерів-камікадзе.

comments powered by HyperComments