Підбитий фрегат "Адмирал Макаров" показали у Севастополі (ФОТО, ВІДЕО)

Вторник, 1 ноября 2022, 16:30
Вже можна побачити, як виглядає російський фрегат "Адмирал Макаров" після завданих йому пошкоджень під час удару безпілотниками по Севастополю 29 жовтня.
Підбитий фрегат "Адмирал Макаров" показали у Севастополі (ФОТО, ВІДЕО)

Вже наступного дня після удару по російському флоту в окупованому Севастополі з'явилися фото фрегата "Адмирал Макаров", який було пошкоджено під час цього удару. Ці фото розповсюджують російські пропагандисти, наголошуючи, що їх зроблено 30 жовтня та сам фрегат візуально виглядає неушкодженим.

У відео - ситуація у Чорному морі та аналіз стану російського чорноморського флоту на 1 листопада 2022 р.

Фото зроблені з високого берега Північної сторони Севастополя таким чином, що на них повністю видно бухту Голландія, де розташований причал для основних надводних сил чорноморського флоту росії. У момент, коли були зроблені кадри, там стояли 4 кораблі, пришвартовані кормою: фрегат "Адмирал Макаров", старий сторожовий корабель "Ладный", фрегат "Адмирал Эссен" та ще один старий сторожовик (фрегат) "Пытливый". Центр Севастопольскої бухти приблизно біля входу у Південну бухту контролює патрульний корвет проекту 22160.

Цікаво, що "Адмирал Макаров" видно з лівого борту. А пошкодження, отримані від зіткнення і вибуху катера-безпілотника - як раз на правому борту, яким фрегат стоїть впритул до сусіднього корабля. Характер пошкоджень від такого катера-безпілотника - скоріш за все, у вигляді надводної пробоїни з певними руйнуваннями сусідніх внутрішніх приміщень. Так, як, наприклад, отримав пошкодження американський есмінець "Коул", який атакували за допомогою начиненого вибухівкою катера терористи в порту Аден (Ємен). Тобто, такі пошкодження не загрожують безпосередньо загибелі корабля, окрім певних випадків, але досить надовго "відправляють" його на ремонт.

На іншому знімку видно носову частину ще одного військового корабля.

Ще один знімок зроблений з космосу вдень 29 жовтня, вже після атак. Там біля того ж причалу стоїть лише один з двох однотипних нових фрегатів проекту 11356 - небоєздатний "Адмирал Эссен".

На ще одному відео - показуємо, як саме було завдано удари по російським кораблям у Севастополі 29 жовтня.

comments powered by HyperComments