В небі над Одесою за день збили не менше 5 безпілотників "Шахід" (ВІДЕО)

Пятница, 23 сентября 2022, 21:39
За підсумками двох повітряних атак на Одесу протягом дня 23 вересня в небі над містом та неподалік було збито не менше 5 російських безпілотників іранського виробництва.
В небі над Одесою за день збили не менше 5 безпілотників "Шахід" (ВІДЕО)

23 вересня росіяни двічі атакували Одесу безпілотниками виробництва Ірану, які закупила росія та використовує під назвою "Герань-12".

Перша атака була вдень після 14-ї години. За повідомленням оперативного командування "Південь", два дрони послідовно влучили у адмінбудівлю в припортовій зоні в Одесі. Загинула одна цивільна особа. Виникла пожежа, у сусідніх житлових будинках є невеликі пошкодження. Ще один дрон був збитий над морем. Дуже багато одеситів бачили, як ті дрони летіли над центром міста. Під час цієї атаки стався вибух на автозаправці, але він не пов'язаний з російськими безпілотниками - це просто порушення техніки безпеки.

Друга атака відбулася після 17-ї години, ближе до вечора. Як мінімум один ворожий безпілотник було збито над Одесою за попередніми даними. А потім оперативне командування "Південь" повідомило про знищення над морем аж 4 дронів іранського виробництва.

Таким чином, у двох атаках приймали участь не менш ніж 7 ворожих дронів, з яких не менше 5 було збито. Ще два дали влучення у вищезгадані будівлі.

Ці дрони мають дальність польоту до 2000 км в один кінець (це дрон-камікадзе), вони летять низько, летять повільно та дуже гучно. Вдень таке чудо техніки легко збити навіть зі звичайного автомата. Але воно небезпечне через те, що 200-кілограмовий безпілотник має 40-кілограмову боєголовку.

Детальніше - у відеоогляді оперативної ситуації за 23 вересня, присвяченому подіям на морі та атакам дронів на Одесу.

comments powered by HyperComments