Воєнні дії на південному фронті

Вторник, 13 сентября 2022, 11:04
Станом на 13 вересня, за повідомленням оперативного командування "Південь", ситуація на фронті у Херсонській області залишається напруженою та підконтрольною, продовжуються удари по ворогу та по мостам через Дніпро.
Воєнні дії на південному фронті

Сили оборони на південному фронті продовжують ведення активних дій та відтискання ворога вздовж всієї лінії фронту.

Ворог продовжує намагання підтягнути запаси боєприпасів та резервів живої сили, вишукує альтернативні шляхи доставки озброєння та техніки.

Протягом бойового дня веденням штурмових дій у напрямках з Тернових Под на Любомирівку та із Чкалового на Безіменне противник намагався покращити тактичне положення силами від двох взводів до роти за підтримки танків. В обох випадках успіху не мав, зазнав втрат та відступив.

Протягом бойового дня ворог продовжував ракетно-артилерійські та мінометні обстріли наших позицій, ворожа авіація нанесла 15 ударів.

Незважаючи на це, наші підрозділи утримують займані рубежі, відповідають вогневим ураженням та відбивають спроби противника покращити тактичне положення.

Нашою авіацією нанесено 2 удари по силах противника в районі Новопетрівки на Херсонщині.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 300 вогневих завдань.

Ураження спрямовувалися на 3 райони зосередження озброєння та техніки, 2 пункти управління, станцію радіоелектронной боротьби.

 Для розвіювання окупаційних міфів про відновлення мостів, вогневим контролем, застосованим по Антонівському мосту, вкотре було закріплено його непридатність до використання.

Ворог втратив 59 рашистів, танк, 5 гаубиць калібру 152-мм, в тому числі і самохідних - "Мста-Б" і "Мста-С", командно-штабну машину і машину управління, 12 одиниць іншої авто-бронетехніки.

В Чорному морі, поблизу узбережжя окупованого Криму маневрують 12 бойових кораблів, серед яких 4 носії понад 30 крилатих “Калібрів".

comments powered by HyperComments