Яка зброя потрібна Україні для перемоги

Вторник, 13 сентября 2022, 12:41
За повідомленням "The Wall Street Journal", Україна надала США список озброєнь, які потрібні для нових наступальних операцій та перемоги над росією.
Яка зброя потрібна Україні для перемоги

Українська влада надіслала США запит на зброю, яка потрібна для нових наступальних операцій. Зокрема просить і балістичні ракети ATACMS, які американці раніше давати відмовлялись.

Документ, на який посилається "The Wall Street Journal", був підготовлений урядом України й переданий не адміністрації Байдена, а американським конгресменам, які більш позитивно дивляться на озброєння України. Він містить 29 типів озброєнь, які, як стверджує Київ, знадобляться "для продовження наступу у 2023 році".

Серед них: танки, безпілотники, артилерійські системи, протикорабельні ракети Harpoon і 2000 ракет для артилерійської ракетної системи високої мобільності HIMARS, серед яких ракети більшого радіусу дії ATACMS, які адміністрація Байдена давати відмовляється, як і танки чи літаки.

На відео - оперативна ситуація 12 вересня.

Новий запит на зброю був підготовлений на тлі успішного контрнаступу українських військ у Харківській та Херсонській областях, у результаті якого Україна відновила контроль над десятками населених пунктів.

Як нагадує видання WSJ, незадовго до цього головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний і депутат українського парламенту Михайло Забродський опублікували статтю, в якій стверджують: переломний момент у війні може настати, якщо українці, як і росіяни, матимуть системи більшого радіусу дії – зокрема ATACMS.

Посольство України у Вашингтоні та Білий дім не коментують цей список. 9 вересня, відповідаючи на запитання, чому США не бажають надати Україні ракети ATACMS, міністр оборони Ллойд Остін ухилився в коментарях, сказавши, що США мають намір дати українцям те, що їм потрібно, щоб відбити російські сили, і поки вони дають достатньо: «Справа не лише в одній конкретній зброї чи системах озброєння. Йдеться про те, як ви інтегруєте ці системи, та як ви об’єднуєте зусилля різних наявних у вас інструментів, щоб створити ефект, який надає перевагу українцям. І ми бачимо, що це вже діє», — сказав він.

comments powered by HyperComments