Ворог завдав чергового ракетного удару по Одесі (ВІДЕО, оновлено)

Суббота, 30 апреля 2022, 19:09
Увечері 30 квітня росія знов завдала ракетного удару по Одесі.
Ворог завдав чергового ракетного удару по Одесі (ВІДЕО, оновлено)

30 квітня, відразу після 18-ї години, приблизно о 18:03 - 18:04 одесити почули три дуже гучні вибухи. І саме в цей час було оголошено повітряну тривогу. 

Скасували повітряну тривогу о 18:30, більше ніяких вибухів не було. Працювала система протиповітряної оборони.

Майже відразу оперативне командування "Південь" повідомило, що росіяни випустили ракети по міжнародному аеропорту Одеса, де внаслідок цього була пошкоджена злітно-посадкова смуга. На деякий час її використання неможливе. 

Оновлено:

Начальник Одеської військової адміністрації Максим Марченко підкреслив, що ракети по аеропорту Одеси було випущено з комплексу "Бастіон" з території окупованого Криму. Під час ракетного удару від влучень російських ракет ніхто не постраждав. За словами Марченко, злітна смуга "зазнала руйнації".

Це та сама нова злітно-посадкова смуга, яку фактично заново збудували у 2017-2021 рр. Її було запущено в експлуатацію лише влітку 2021 року. Довжина смуги 2,8 км., ширина 45 м. Будівельні роботи тривали 31 місяць. Також була створена супутня інфраструктура: дві рульові доріжки, сучасна навігаційна система посадки, перон перед новим терміналом, 4 телетрапи для посадки-висадки пасажирів.

Вперше у Східній Європі була використана технологія "важкого" бетону товщиною 40 см, завдяки чому міцність та пропускна здатність смуги збільшено вдвічі. Завдяки новій злітній смузі аеропорт міг приймати повітряні судна класу Е, які здійснюють далекомагістральні рейси.

 

comments powered by HyperComments