В Одесі таки відремонтують стару школу в центрі міста

Середа, 3 січня 2024, 12:48
Реконструкцію школи №39 на Успенській за 109 млн. грн. буде виконувати та ж сама компанія, якій восени минулого року не дали реконструювати Київський райсуд за 106 мільйонів.

Завершився тендер на капітальний ремонт школи №39 в центрі Одеси, замовником робіт у якому виступає управління капітального будівництва Одеської міської ради. Переможцем стала компанія “Ремонтно-будівельна ділянка “Одесголовпостач”.

Школу на Успенській намагаються відремонтувати з 2020 року, відтоді вартість робіт зросла більш ніж утричі. Будівля підлягає капітальному ремонту з частковою заміною ділянок перегородок, перекриття, підлог, повної заміни внутрішнього оздоблення, внутрішніх інженерних мереж опалення, вентиляції, водопроводу та каналізації, електропостачання. Будівельникам належить замінити вікна та двері, облаштувати пандус та підйомник для маломобільних відвідувачів, оновити харчоблок, утеплити фасади. Роботи компанія зобов'язується закінчити до кінця цього року.

"Одесголовпостач" - постійний учасник міських тендерів та наближена до мерії компанія. Лише за 2023 рік вона брала участь у торгах понад 20 разів. Найчастіше це був ремонт приміщень або розробка кошторисної документації. Засновником, кінцевим бенефіціаром та власником трьох чвертей акцій є Олександр Фрідман.

Раніше ця компанія виграла тендер на реконструкцію Київського районного суду за 106 млн грн., але потім фінансування фактично скасували.

Школа фактично не працює з 2020 року, її учні розподілені по інших навчальних закладах.

Старовинна шкільна будівля була збудована в 1892 році архітектором Альфредом Тработті під наглядом самого Олександра Бернардацці. Тут довгий час знаходилася заснована ще з 1857 року жіноча гімназія, потім, після 1920 року, тут була друкарня, а з 1939 року і донині - міська школа №39.

У 2017-2018 роках. шкільну будівлю злегка ремонтували – було виділено кілька мільйонів гривень із міського бюджету на протипожежну безпеку, роботи з фасаду, утеплення та енергоефективності. Тим не менш, будівля зараз визнана аварійною. Тим більше, що буквально по сусідству, після знесення комплексу будівель взуттєвої фабрики на вулиці Успенській, знаходиться будмайданчик.

comments powered by HyperComments