Українська залізниця намагається доправити більше вантажів до порту Рені

Четвер, 24 жовтня 2024, 16:24
"Укрзалізниця" намагається шляхом переговорів скоротити відстань транзитних залізничних перевезень до порту Рені на півдні Одеської області до мінімально можливої - із задіянням відбудованої у 2022 р. ділянки Березине - Басарабяска.
Українська залізниця намагається доправити більше вантажів до порту Рені

"Укрзалізниця" продовжує веде перемовини із залізницею Молдови щодо перегляду плану формування поїздів. Зокрема, йдеться про спрямування вагонопотоку через прикордонний перехід Серпневе-1 — Басарабяска на відбудованій 2022 р. ділянці Березине - Басарабяска на півдні Одеської обалсті. Про це йшлося 24 жовтня під час онлайн-наради представників УЗ з учасниками аграрного ринку.

Заступник директора департаменту технології перевезень та комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов закликав тих аграріїв, які зацікавлені в експорті з порту Рені зерна, шротів або олії, звертатися до "Укрзалізниці". Адже компанія зараз веде перемовини із залізницею Молдови, щоб переглянути план формування поїздів, пустити вагонопотік через стик Серпневе-1 — Басарабяска і «таким чином здешевити на кілька доларів логістику до Рені», оскільки при цьому зменшується та відстань, яку необхідно долати транзитом через територію Молдови, щоб довезти вантажі залізницею до Рені.

Окрім того, для відправників, котрі планують експортувати значні обсяги вантажів через термінали у порту Рені, "Укрзалізниця" може попросити у залізниці Молдови знижку до тарифу на транзитні перевезення.

До цього раніше "Укрзалізниця" зверталася до залізниці Молдови із пропозицією розглянути можливість змінення плану формування поїздів і доправляти деякі вантажі через стик Серпневе-1—Басарабяска, а не через інші прикордонні залізничні переходи. Проте у середині жовтня УЗ отримала від Залізниці Молдови відмову.

comments powered by HyperComments